Aktualni prvaki močno oslabljeni nad Oblaka

Nogometaši Bayerna bodo na torkovem gostovanju pri Atleticu igrali brez številnih nosilcev.
Fotografija: Bavarci so si že zagotovili prvo mesto v skupini, zato bodo v Madrid odpotovali brez nekaterih ključnih igralcev. FOTO: Andreas Gebert/AFP
Odpri galerijo
Bavarci so si že zagotovili prvo mesto v skupini, zato bodo v Madrid odpotovali brez nekaterih ključnih igralcev. FOTO: Andreas Gebert/AFP

Aktualni evropski klubski prvak Bayern bo v torek v 5. kolu lige prvakov gostoval pri Atleticu slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka.

Bavarci sodijo v ožji krog favoritov za naslov in so na prvi medsebojni tekmi sezone v Oblakovo mrežo pospravili štiri žoge, tokrat pa bo razmerje moči močno spremenjeno.

Kot je na današnji novinarski konferenci razkril trener Bayerna Hans-Dieter Flick, bodo branilci naslova v Madrid odpotovali močno oslabljeni. Zavoljo zagotovljenega prvega mesta v skupini in napornega razporeda bodo namreč v Nemčiji ostali prvi vratar Manuel Neuer, najboljši strelec kluba in tretji najboljši strelec v zgodovini lige prvakov Robert LewandowskiLeon Goretzka in Corentin Tolisso, že prej pa sta bila zaradi poškodb odpisana Joshua Kimmich in Alphonso Davies.

»Z nestrpnostjo pričakujemo tekmo z Atleticom, ki je drugi na lestvici španskega prvenstva in se lahko povzpne na vrh, če zmaga na zaostal tekmi. Ima najboljšo obrambo in drugi najboljši napad. Predvsem za naše mlajše igralce bo tekma z Atleticom predstavljala dobro izkušnjo. Morajo uživati in dati vse od sebe,« je dejal Flick, ki bo v Madrid odpeljal 22 nogometašev.


Bayern lahko izboljša rekord Atletica


Bavarski velikan je v ligi prvakov zmagal na zadnjih 15 tekmah in bi v primeru jutrišnjega uspeha izboljšal rekord prav naslednjega tekmeca Atletica.

A naloga bo vse prej kot lahka. Ne samo, da bodo Bavarci pogrešali številne nosilce, temveč je Atletico znan tudi kot odlična domača ekipa. Madridčani so na zadnjih 24 domačih tekmah lige prvakov doživeli le en poraz (18 zmag, 5 neodločenih izidov, 1 poraz), ki jim ga je septembra 2017 zadal Chelsea. 

Madridčani bodo v torek še kako motivirani, saj si lahko zagotovijo mesto v osmini finala, če premagajo Bayern in obenem Lokomotiva iz Moskve ne premaga Salzburga.

Atalanto po uspešnem gostovanju pri vodilnem Liverpoolu tokrat čaka tekma z najslabšo ekipo skupine Midtjyllandom. FOTO: Laurence Griffiths/AFP
Atalanto po uspešnem gostovanju pri vodilnem Liverpoolu tokrat čaka tekma z najslabšo ekipo skupine Midtjyllandom. FOTO: Laurence Griffiths/AFP

Iličić nad Dance, Handanović nad Nemce


V ligi prvakov bosta jutri igrala še dva Slovenca. Josip Iličić bo z Atalanto gostil Midtjylland in poskušal nadgraditi rezultati iz preteklega kola, ko so Italijani presenetili Liverpool na Anfieldu.

Inter s Samirjem Handanovićem čaka gostujoča tekma proti Borussii Mönchengladbach. Italijani so z dvema točkama na zadnjem mestu in si ne morejo privoščiti novega spodrsljaja, medtem ko so Nemci v najboljšem položaju in še ne poznajo poraza.

Liga prvakov, torkovi pari 5. kola:
Skupina A
Lokomotiva Moskva : Salzburg (19)
Atletico : Bayern (21)
Standings provided by SofaScore LiveScore


Skupina B
Šahtar Donjeck : Real Madrid (19)
Borussia Mönchengladbach : Inter (21)
Standings provided by SofaScore LiveScore


Skupina C
Porto : Manchster City (21)
Marseille : Olympiakos (21)
Standings provided by SofaScore LiveScore


Skupina D
Atalanta : Midtjylland (21)
Liverpool : Ajax (21)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: