Al Ain za finale po enajstmetrovkah šokiral River Plate

Prvaki Združenih arabskih Emiratov Al Ain so v polfinalu po enajstmetrovkah izločili južnoameriškega prvaka River Plate. 
Fotografija: Borbeni domačini so tokrat premagali favorizirani River in poskrbeli za veliko slavje na tribunah. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Borbeni domačini so tokrat premagali favorizirani River in poskrbeli za veliko slavje na tribunah. FOTO: Reuters

Po nedavnem slavju v finalu pokala Libertadores proti Boci Juniors so nogometaši River Plata prišli v ZAE kot favoriti za uvrstitev v finale. A so se spotaknili že na prvi stopnički, po enajstmetrovkah jih je izločil domači Al Ain. 

Arabci so povedli že v tretji minuti, ko je zadel Marcus Berg. Po začetkem šoku je stvari na svoje mesto z dvema zadetkoma v petih minutah postavil Rafael Santos Borre in zdelo se je, da bo River strl odpor domačinov. Po odmoru je sledil nov hladen tuš za južnoameriške prvake, v 51. minuti je na 2:2 izenačil Caio. 

V 69. minuti je imel Gonzalo Martinez z bele točke priložnost, da River še enkrat popelje v vodstvo, a je enajstmetrovko zapravil. Do konca rednega dela se izid ni več spremenil, tudi v podaljških zadetkov ni bilo in o potniku v finale so odločali streli z enajstih metrov. 

Veliko slavje Al Aina po zadnji enajstmetrovki. FOTO: Reuters
Veliko slavje Al Aina po zadnji enajstmetrovki. FOTO: Reuters


Strelci Al Aina so bili zelo natančni, čeprav je bil vratar Riverja Franco Armani ob vsakem strelu blizu obrambi, najbližje v četrti seriji, ko je žogo z roko že odbil, a je vseeno pristala v njegovi mreži. Soigralci so ga reševali do zadnje, pete serije, ko je izkušeni Enzo Perez zelo nonšalantno streljal, vratar Al Aina Khalid Eisa pa je njegov strel ubranil in začelo se je veliko slavje domačinov. 

Po velikem šoku za navijače Riverja je jasno, da v finalu ne bomo spremljali pričakovanega dvoboja River Plate - Real Madrid. Madridčane njihov del naloge še čaka, za uvrstitev v finale se bodo merili z japonsko Kashimo Antlers. 

Preberite še:

Komentarji: