Albanski prvak v strahu pred hrvaškimi huligani

Kvalifikacijski nogometni dvoboj visokega tveganja v Elbasanu bo spremljalo vsaj 500 policistov in 250 varnostnikov.

Objavljeno
19. avgust 2015 08.31
jer*MB - zagrebski navijači
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Albanski klubski nogomet je pred zgodovinsko prelomnico. Tamkajšnji prvak Skënderbeu Korcë se bo namreč v zadnjem, četrtem kvalifikacijskem kolu za nastop v ligi prvakov pomeril z zagrebškim Dinamom, prvi od dveh dvobojev bo že nocoj (20.45) na štadionu Elbasan Arena v Elbasanu s kapaciteto 12.800 sedežev.

Kar 500 naj bi jih danes zasedli hrvaški navijači, zato gre za obračun visokega tveganja in bo za varnost skrbelo več kot 500 policistov (ne le albanskih, tudi peščica hrvaških) in 250 varnostnikov. Pri albanskem prvaku trepetajo predvsem pred prihodom organizirane navijaške skupine Bad Blue Boys, ki naj bi po njihovih podatkih, ki naj bi jim jih posredovala celo UEFA, nocoj poskušali vse, da bi z izgredi prekinili dvoboj.

»Po naših informacijah bo skupina huliganov, ki jo sestavljajo tudi pobrateni bosanski in grški navijači, naredila vse za preprečitev normalnega poteka dvoboja z incidentom. Naše navijače pozivam, naj ne podpihujejo nemirov z odgovajanjem na njena izzivanja,« se je javno oglasil predstavnik domačega kluba Mario Nikolli. Mimogrede: vrste albanskega prvaka brani tudi hrvaški branilec Marko Radaš, nekdanji član Ljubljane in Bele krajine, nikdar pa zagrebškega Dinama.