Alešu Zavrlu nov mandat generalnega sekretarja NZS

Člani IO NZS so Zavrla soglasno potrdili na mesto generalnega sekretarja za nov mandat do leta 2018.

Objavljeno
05. februar 2014 19.57
BRDO PRI KRANJU17.12. 2012 prednovoletno sreccanje v organizaciji NZS. Aleksander CCeferin in Aless Zavrl. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Brdo pri Kranju - Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 20. seji soglasno potrdil Aleša Zavrla na mesto generalnega sekretarja NZS za nov mandat v obdobju do leta 2018.

Člani IO NZS so Zavrla soglasno potrdili na mesto generalnega sekretarja za nov mandat v obdobju 2014 do 2018. Zavrl je vodenje strokovne službe NZS prevzel 1. marca 2010, ko je že v volilni kampanji premagal predhodnika Daneta Jošta.

Medtem ko je funkcija predsednika zveze, zaseda jo Aleksander Čeferin, častna in nepoklicna, je generalni sekretar profesionalec in deluje dejansko kot direktor zveze, saj vodi in usklajuje delo strokovnih služb, skrbi za delovanje organov in komisij, skrbi za finančno poslovanje NZS, za pripravo letnih finančnih poročil ter zastopa zvezo tudi v okviru v mednarodnih nogometnih institucij, kot sta krovni svetovna in evropska nogometni organizaciji Fifa in Uefa.

Člani izvršnega odbora NZS so na današnji seji potrdili tudi prizorišče finalne tekme Pokala Slovenije. Kot v lanski sezoni, ko sta se konec maja v finalu pomerila Maribor in Celje, bo tudi letos sklepno dejanje gostila koprska Bonifika.

V konkurenci za pokalni naslov so še štiri ekipe, tri izmed njih pa so po polovici prvenstva tudi v zgornji polovici prvenstvene lestvice. Polfinalne pare bomo dobili 23. februarja na žrebu v Ljubljani, v konkurenci pa ostajajo še Maribor, Rudar Velenje, Olimpija in Gorica. Naslov branijo nogometaši Maribora, ki so v finalu prejšnje pokalne sezone prav v Kopru premagali Celjane.