Allegri ostaja na klopi Milana, Mourinho že v Londonu

Jose Mourinho je napovedal, da bo do konca tedna tudi uradno imenovan za novega trenerja Chelsea.

Objavljeno
03. junij 2013 11.07
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano - Dvomov ni več - Massimillano Allegri bo tudi v prihodnji sezoni vodil AC Milan. Po koncu sezone italijanskega prvenstva, v kateri so rossoneri zasedli tretje mesto in si tako zagotovili nastope v kvalifikacijah za ligo prvakov, se je usoda 45-letnega italijanskega strokovnjaka zdela negotova.

Predsednik kluba Silvio Berlusconi je namreč resno razmišljal o menjavi trenerja, medtem ko je bil direktor Adriano Galliani na strani Allegrija in se tudi zavzemal za njegov obstanek na klopi Milana. Svojo vlogo so odigrali tudi mediji, ki so Allegrija vztrajno selili na klop Rome in zapisali, da je dogovor pravzaprav že sklenjen.

Toda nedeljski pogovori z vodstvom kluba so se končali z nadaljevanjem sodelovanja, saj so očitno vse strani razščistile nesoglasja in se že pripravljajo na novo sezono. »Z Gallianijem in Allegrijem smo imeli odkrit in korekten pogovor, v katerem smo analizirali minulo sezono in tudi pojasnili nekaj stvari,« je novico potrdil nekdanji italijanski premier

»Dosegli smo dogovor ter vnovič definirali obveznosti, ki jih ima klub do trenerja, kot tudi obveznosti, ki jih mora trener izpolnjevati do kluba. Govorili smo tudi o tem, kakšen nogomet naj bi Milan igral v prihodnosti, dotaknili smo se tudi sestave članske ekipe ter postavili nekaj smernic za poletni prestopni rok,« je še pojasnil Berlusconi.

Mourinho: Do konca tedna bom trener Chelseaja

Jose Mourinho je minuli konec tedna zadnjič vodil madridski Real in se poslovil z zmago nad Osasuno (4:2). Po koncu obračuna na Santiago Bernabez je sloviti Portugalec napovedal, da se bo v ponedeljek odpravil v London, do konca tedna naj bi ga Chelsea tudi uradno potrdil na mesto novega trenerja.

»Občutek imam, da me imajo ljudje pri Chelseaju radi in v življenju moraš stremeti k takšnimi stvarmi. Življenje je lepo, toda kratko, zato moraš iskati stvari, ki se ti zdijo najboljše,« je dejal »filozof« Mourinho, ki je med leti 2004 in 2007 že vodil moštvo s Stamford Bridgea.

Zanimiv spodrsljaj si je privoščilo vodstvo angleške premier league, saj so že v nedeljo na uradni spletni strani objavili novico o imenovanju Mourinha na mesto trenerja Chelseaja. Nekaj ur po objavi so novico vendarle umaknili in se tudi opravičili tako javnosti kot tudi klubu v lasti ruskega oligarha Romana Abramoviča.