Ambicije naraščajo - PSG želi sezono končati z »velikim trojčkom«

Angleški zvezdnik David Beckham si bo moral izboriti mesto v enajsterici bogatega PSG, ki ostaja v igri za trojno lovoriko.

Objavljeno
07. marec 2013 09.54
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Nesramno bogati Paris Saint-German je eden od redkih evropskih klubov, ki ima še naprej možnost osvojiti vse tri najbolj cenjene nogometne lovorike. Sinoči so si namreč kljub odsotnosti prvega zvezdnika ekipe Zlatana Ibrahimovića zagotovili mesto v četrtfinalu lige prvakov. Parižani vodijo tudi v francoski ligi, medtem ko so se v francoskem pokalu prebili v četrtfinale.

»Ne smemo vso energijo vložiti v evropsko tekmovanje, saj bijemo bitko na treh frontah. Poleg nas so v igri za trojno lovoriko le še Porto, Juventus in Bayern. Lahko sem zadovoljen s predstavo svojih varovancev, saj gre za novo ekipo, ki se mora še dobro uigrati,« je izkušeni trener PSG Carlo Ancelotti razkril cilje za to sezono.

Kako daleč lahko pride PSG?

Italijan je v preteklosti z Milanom že dvakrat stopil na evropski vrh in se še kako dobro zaveda, da jih v četrtfinalu čaka precej težja naloga. V to fazo tekmovanja so se namreč uvrstili nekateri evropski velikani kot so Real Madrid, Borussia Dortmund in Juve, preostali udeleženci pa bodo znani prihodnji teden.

»Nihče ne ve, kako daleč lahko pridemo. Do sedaj smo se odrezali dobro, toda to je naše prvo leto v tem tekmovanju z velikim številom novih igralcev. Svojo nalogo so opravili fantastično, videli pa bomo, kaj nam prinaša igranje v četrtfinalu. Ligo prvakov je zelo težko osvojiti, toda to je zagotovo eden od naših ciljev,« je še dodal Ancelotti, ki je pohvalil zlasti Kevina Gameiroa. 25-letni francoski napadalec je odlično zamenjal Thiago Motto in začel akcijo, po kateri je Ezequiel Lavezzi izenačil izid na končnih 1:1.

Beckham si bo moral izboriti minutažo

Sinoči pa priložnosti za igro ni dobil angleški zvezdnik v pariški ekipi David Beckham, ki si bo moral mesto v enajsterici pošteno izboriti. Nekdanji angleški kapetan se je ogreval že ob koncu prvega polčasa, tudi v drugem delu tekme je kazalo, da bo Ancelotti le poslal Beckhama v igro, a mu je načrte prekrižal gol Valencie, ki je povedla z 1:0.

»Po njihovem vodstvu sem okleval med Beckhamom in Gameriom. Odločil sem se za slednjega, saj sem želel v napad vnesti svežo energijo, nato pa sem kot ofenzivnega vezista v igro poslal še Clementeja Chantomeja,« je po tekmi pojasnil Italijan.

Prva tekma usodna za »netopirje«

Če so v francoskem taboru slavili napredovanje v četrtfinale, pa je razumljivo precej bolj turobno vzdušje vladalo pri Valencii. »Netopirji« so priložnost za uspeh zapravili na prvi tekmi, ki so jo izgubili z 1:2. Na Parku Princev so prikazali napadalen nogomet in bili le gol oddaljeni od igranja v podaljšku.

»Prvi dvoboj je močno vplival na končni razplet. Tekmi sta si bili podobni, vsakič smo imeli več žogo v nogah, toda tokrat smo se ob tem tudi odlično branili in jim nismo pustili veliko priložnosti. Na žalost so nam v finišu tekme tudi nekoliko pošle moči, kar so izkoristili pri PSG,« je tekmo ocenil trener Valencie Ernesto Valverde.

Na novinarsko vprašanje kako daleč se bo uspelo prebiti PSG v tej sezoni lige prvakov, Vaverde ni želel odgovoriti, ponovil je le besede kolega Ancelottija, da gre za novo ekipo z velikim številom novih igralcev.