Ancelotti: »Ibra« si ni zaslužil izključitve

Paris St. Germain bo povratno tekmo osmine finala lige prvakov dočakal z prednostjo 2:1, a brez Zlatana Ibrahimovića.

Objavljeno
13. februar 2013 07.51
Posodobljeno
13. februar 2013 08.15
FBL-EUR-C1-VALENCIA-PSG
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Valencia - Sinočnja prva obračuna osmine finala lige prvakov 2012/13 sta se končala z zmagama gostujočih moštev. Juventus je v Glasgowu s 3:0 premagal Celtic, PSG je bil v Valencii boljši z 2:1.

Medtem ko so italijanski prvaki z eno nogo že v četrtfinalu, francoski bogataši še ne morejo biti povsem mirni. Sploh, ker bodo doma igrali brez prvega zevzdnika Zlatana Ibrahimovića, ki si je sinoči v zadnjih minutah privoščil tvegano potezo in nad Andresom Guardadom naredil prekršek za rdeči karton. To je za Ibrahimovića že tretji rdeči karton v tem elitnem tekmovanju. Njegovo potezo si oglejte v spodnjem videu.

Šved, ki v preteklosti nikdar ni blestel v ključnih obračunih lige prvakov, bo tako moral izpustiti povratni obračun v Parizu, nad čimer vodstvo kluba po tekmi nikakor ni bilo navdušeno. »Ibrahimović si ni zaslužil rdečega kartona. Odločitve sodnika ne razumem,« je bil po tekmi nezadovoljen trener Carlo Ancelotti.

»Valencia je dokazala svojo kakovost, dobro se je branila in odlično napadala. Toda dobro smo jim kradli žoge in ustvarjali protinapade. Po tistem prejetem golu v zadnji minuti, smo bili kar malo razočarani,« je še dejal italijanski strokovnjak, a zmagi vseeno ni gledal v zobe. Navsezadnje ima njegovo moštvo pred povratnim srečanjem prednost dveh zadetkov v gosteh. »Igrali smo dobro in imeli priložnosti še za več zadetkov. Uprizorili smo dobro predstavo, toda za nami je šele prvi del, čaka nas še povratna tekma,« je še dejal Ancelotti

Valencia sicer ni bila daleč od presenečenja, zlasti v zadnih minutah je Francozom dihala za ovratnik in v zadnji minuti srečanja tudi znižala zaostanek. »Nasprotnik je bil zelo močen, vsak njegov protinapad je bil nevaren. Uspelo nam je, da smo prišli do poznega zadetka, kar pomeni, da smo še v igri. A moramo vedeti, da ima PSG nekaj odličnih igralcev,« je po porazu na domači Mestalli opozoril trener Valencie Ernesto Valverde.

Juventus v »peklu« do velike zmage

Po zmagi s 3:0 na Celtic Parku so bili seveda zelo zadovoljni v taboru italijanskih prvakov. Kot je dejal trener Antonio Conte, ki se je po dolgi kazni vrnil na čelo Juventusa, so bili zanj zadnji meseci zelo težki, a po zmagi v peklenskem vzdušju proti Celticu mu je močno odleglo. Italijanski prvaki, ki so spet na vrhu v serie A, so 60.000 škotskih navijačev hitro utišali z golom Alessandra Matrija v tretji minuti, nato pa sta usodo Celtica v zadnjem delu zapečatila Claudio Marchisio in Mirko Vučinić.

»To je bila za nas zelo pomembna in zelo težka zmaga. Celtic ima odlično moštvo, sploh ko igra doma. V takšnem 'peklu' nisem igral že dolgo časa,« je priznal Conte, nekdanji vezni igralec Juventusa in zmagovalec lige prvakov leta 1996. »Moje moštvo je bilo v podrejenem položaju, ni bilo lahko igrati v takšnem vzdušju. Toda uspel nam je dober rezultat, ki dokazuje, da ima naša ekipa veliko vrednost,« je še dejal in tudi priznal, da je bil pred tekmo precej nervozen. Celtic morda trenutno res ni v vrhu evropskih klubov, a je v skupinskem delu že presenetil Barcelono in izločil Benfico, vodilno portugalsko moštvo.

Trener Celtica Neil Lennon se je na drugi strani jezil, da je bila njegova ekipa oškodovana za kar dve najstrožji kazni, ki bi jih sodnik lahko dosodil v naelektrenem vzdušju. »Mar v Španiji in Italiji igrajo drugačen nogomet?« je po tekmi vprašal španskega sodnika Alberta Undiana Mallenca.