Angers po dveh desetletjih spet prvoligaš

Mesto med francosko nogometno elito sta si zagotovila tudi Troyes in Ajaccio, v drugo ligo so izpadli Evian, Metz in Lens.

Objavljeno
23. maj 2015 13.37
FBL-FRA-LIGUE2-ANGERS-NIMES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Angers - Medtem ko sta si Troyes in Ajaccio že predčasno zagotovila preboj med francoske nogometne prvoligaše, je o tretjem potniku med elito odločalo zadnje kolo drugoligaškega tekmovanja. Angers je s prepričljivo domačo zmago nad Nimesom (3:0) zadržal tretje mesto, ohranil tri točke naskoka pred glavnim izzivalcem Dijonom, ki mu niti uspeh nad Nancyjem (3:1) ni pomagal, in se po 21 letih spet zavihtel v prvo ligo.

Klub, v katerem si je svojčas - v drugi polovici sedemdesetih - kruh služil tudi Vili Ameršek, se je pred sezono resno lotil izziva in sestavil ekipo s kar 14 tujci, v zadnjem kolu pa sta se med strelce vpisala Sacha Clemence, ki je zadel dvakrat, in Kamerunec Guy N'Gosso. Iz prve lige so že pred zadnjim kolom izpadli Evian, Metz in Lens, PSG si je prav tako že predčasno zagotovil naslov francoskega šampiona, Lyon pa drugo mesto in vozovnico za ligo prvakov. Edino odprto vprašanje je še, kdo bo zasedel tretje mesto in se uvrstil v kvalifikacije za elitno klubsko tekmovanje stare celine: najbolje kaže Monacu, ki ima dve točki zaloge pred Marseilleom in St. Etiennom.