Angleška zveza naknadno obdolžila nasilnega Diega Costo

Po sobotnem petelinjenju Diega Coste in Gabriela na tekmi med Chelseajem in Arsenalom se obema obetajo tri tekme kazni.

Objavljeno
22. september 2015 15.14
FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL-COSTA-GABRIEL-FILES
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Čeprav se je sprva zdelo, da jo bo z vsemi žavbami namazani napadalec Chelseaja Diego Costa po nesramnem in nasilnem obnašanju na derbiju z Arsenalom odnesel brez kazni, se je njegova usoda zdaj drastično spremenila. Sodniška ekipa na čelu z Michaelom Deanom je po tekmi priznala, da incidenta s Costo ter Arsenalovima Gabrielom Paulisto in Laurentom Koscielnyjem ni videla v celoti, zato Brazilca s španskim potnim listom Angleška nogometna zveza (FA) lahko kaznuje naknadno.

To se bo, kot vse kaže, tudi zgodilo. FA je nekdanjega napadalca madridskega Atletica namreč po ogledu video posnetka obdolžila nasilnega vedenja, zaradi česar se mu obeta ostra kazen. Če bo Costa svoja dejanja priznal, to avtomatično pomeni tri tekme na hladnem, če pa se bo pritožil - čas za to ima le še danes - pa bo o dolžini kazni odločila neodvisna disciplinska komisija. Angleška zveza je medtem potrdila tudi kazen za drugega glavnega akterja v tej zgodbi Gabriela, na stranskem tiru bo preživel tri tekme.

Spomnimo: na tekmi, ki se je končala z izidom 2:0 v korist Chelseaja, je Costa ob koncu prvega polčasa z rokama večkrat po obrazu udaril Koscielnyja, nakar ga je podrl še na tla. Vmešal se je Gabriel, ki se, podobno kot Costa, dolgo ni mogel pomiriti. Branilec Arsenala je na koncu potegnil krajšo, saj je dobil rdeči karton, medtem ko je glavni sodnik Costi pokazal zgolj karton rumene barve. Natančneje pa v spodnjem posnetku.