Argentina roti Messija, naj si premisli

Diego Maradona je prepričan, da bo argentinski virtuoz v Rusijo odšel po naslov svetovnega prvaka.

Objavljeno
28. junij 2016 09.14
Argentina Messi Quits
Š. Ro.
Š. Ro.

Buenos Aires - Razočaranju po novem, tretjem zaporednem porazu argentinske nogometne reprezentance v finalu velikega tekmovanja, je včeraj sledil še šok, da za »gavče« ne bo več igral prvi zvezdnik in najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi. Član Barcelone je sicer v domovini že nekaj časa redna tarča kritik, ker v reprezentančnem dresu še ni dosegel večjega uspeha. Toda na drugi strani je Argentina skočila na noge, Messija roti, naj ostane.

Med drugim sta ga k ponovnemu premisleku o igranju za reprezentanco pozvala predsednik Mauricio Macri ter legendarni Diego Maradona. Macri ga je poklical po telefonu in mu povedal, da je ponosen na njegove predstave v nacionalnem dresu ter ga tudi prosil, naj se ne ozira na kritike, so sporočili iz predsednikovega urada.

»Mora ostati, saj je pred njim še velik del kariere,« je 55-letni nogometni veljak dejal za časnik La Nacion. »V Rusijo bo odšel v formi za naslov svetovnega prvaka,« pa je bil prepričan nekdanji argentinski junak. Maradona, svetovni prvak iz leta 1986, je ob tem razlog za zadnje neuspehe argentinske vrste prevalil na nacionalno nogometno zvezo in jo obtožil, da Messija ne podpira dovolj ter da ne bi smela dovoliti, da je nase prevzel krivdo za izgubljeni naslov. Tudi trener Ernesto Vecchio svojega nekdanjega varovanca povsem razume, da je sit stalnih kritik na domačih tleh. »Ni pravično, da ga gledajo kot rešitelja, če pa je v ekipi 11 igralcev,« je dejal.

Mesiju naj bi iz reprezentance sledilo še zvezdnikov, je po velikem razočaranju opozoril Sergio Agüero. »Bili smo povsem na tleh, še posebej Leo, nisem ga še videl v takšnem stanju. Zato se kar nekaj igralcev še odloča o tem, ali bodo nadaljevali,« je dejal nogometaš Manchester Cityja. O reprezentančnem slovesu naj bi sicer razmišljala tudi Javier Mascherano in Gonzalo Higuain.

To bi bil za argentinsko vrsto kajpak izjemen udarec, navijači pa so tako po porazu le še bolj obupani. Na socialnih omrežjih se vrstijo pobude, naj Messi vendarle ostane. »Izgubiti finale Cope je nakaj, kar se v športu pač zgodi. Toda izgubiti Messija, je najbolj boleč poraz od vseh,« je na twitterju zapisal eden od navijačev.