Argentinci na Messijevih krilih izločili Ekvadorce

V polfinale južnoameriškega prvenstva v nogometu so se prebili tudi Kolumbijci, ki so šele po enajstmetrovkah strli odpor Urugvajcev.
Fotografija: Argentinci so se takole veselili zmage nad Ekvadorci. FOTO: Diego Vara/Reuters
Odpri galerijo
Argentinci so se takole veselili zmage nad Ekvadorci. FOTO: Diego Vara/Reuters

V polfinale južnoameriškega prvenstva v Braziliji so se uvrstili še nogometaši Argentine in Kolumbije. Medtem ko so Argentinci v četrtfinalu s 3:0 odpravili Ekvadorce, so Kolumbijci šele po enajstmetrovkah izločili Urugvajce in zmagali s 4:2. V rednem delu se je tekma končala brez golov.

»Gavči« so na krilih Lionela Messija spravili na kolena Ekvadorce. Argentinski nogometni čarodej je prispeval podaji pri golih Rodriga De Paula (v 40. minuti) in Lautara Martineza (84.), v tretji minuti sodnikovega dodatka pa je postavil končni izid s 76. reprezentančnim golom.


Kolumbijci srečnejši v loteriji


Na drugi polfinalni tekmi je Kolumbija je šele po loteriji strelov z bele točke strla odpor Urugvaja. V brazilski metropoli so za Kolumbijce enajstmetrovke zadeli Duvan Zapata, Davinson Sanchez, Yerry Mina in Miguel Borja. Za Urugvaj sta bila natančna le Edinson Cavani in Luis Suarez, medtem ko sta bila Jose Maria Gimenez in Matias Vina nenatančna.

Duvan Zapata je bil med kolumbijskimi junaki. FOTO: Ueslei Marcelino/Reuters
Duvan Zapata je bil med kolumbijskimi junaki. FOTO: Ueslei Marcelino/Reuters


Že pred Argentino in Kolumbijo sta si nastopa v polfinalu priborila Brazilija in Peru. Gostitelji letošnjega celinskega turnirja so bili z 1:0 boljši od Čilencev, Peru pa je po izvajanju enajstmetrovk s 4:3 izločil Paragvaj.

Prva polfinalna tekma južnoameriškega prvenstva med Brazilijo in Perujem bo jutri ponoči po srednjeevropskem času v Riu de Janeiru (1.00), drugi polfinalni dvoboj med Argentino in Kolumbijo pa dan pozneje v Brasilii.

Komentarji: