Arjen Robben se poslavlja od nogometa

Nizozemski nogometaš Arjen Robben se je, potem ko mu je potekla pogodba z Bayernom, odločil za konec nogometne kariere. 
Fotografija: Arjen Robben se poslavlja od aktivnega igranja nogometa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Arjen Robben se poslavlja od aktivnega igranja nogometa. FOTO: Reuters

Nogometne čevlje je pri 35 letih obesil na klin eden najbolj prepoznavnih obrazov bavarskega nogometnega velikana iz Münchna Arjen Robben. Nizozemec je odločitev o koncu tekmovalne poti posredoval javnosti v današnjem osebnem sporočilu. Robben je desetletje preživel v vrstah nemških prvakov.

Veteran se je odločil, da po poteku pogodbe, veljavnost te se je končala 30. junija, ne bo podaljševal svojega statusa v vrstah Bayerna, prav tako pa se ni odločil za kakšen drug igralski izziv.

Z nemškimi prvaki je osvojil kup lovorik, skupno pa je v majici Bayerna Münchna zbral 201 nastop in dal 99 golov.
"Seveda gre za drzno potezo, o kateri se ne odločiš čez noč. O tem sem razmišljal dolgo. A zelo sem zadovoljen s svojo odločitvijo. S tem, ko sem javno povedal, da bo to moja zadnja sezona pri Bayernu, mi je z ramen padla skala," je ob začetku zadnje sezone v bavarskem velikanu napovedal nizozemski zvezdnik. Besedo je držal in se ni premislil. Navijačem bavarskega velikana bo najbolj v spominu ostal njegov zadetek v finalu lige prvakov proti Borussii iz Dortmunda, s katerim je Bayernu prinesel peti naslov prvakov lige prvakov. 

Robben je naslove prvaka osvajal na Nizozemskem s PSV, v Angliji s Chelseajem in v Španiji z Realom Madridom, v bundesligi pa je z Bayernom zbral kar osem prvenstvenih zvezdic in pet pokalov. Z Bayernom se je leta 2013 veselil tudi lovorike v evropski ligi prvakov, najelitnejšem nogometnem klubskem prvenstvu na svetu.
 

Zadnji gol za 28. zvezdico


Zadnji ligaški gol je zabil 18. maja na tekmi s Frankfurtom (5:1), ko je Bayern vpisal svojo še 28. zvezdico.

Za tulipane je zbral 96 nastopov ter v reprezentančnem dresu zabil 37 golov, a naslova svetovnega prvaka ni osvojil. Leta 2010 je na svetovnem prvenstvu Nizozemska v finalu mundiala izgubila proti Španiji, leta 2014 pa so bili nogometaši v oranžnem tretji, ko so ugnali Brazilijo.

Komentarji: