Arsenal ali United? Enega od velikanov čaka rdeči alarm

Konec tedna v znamenju nogometnih derbijev v ligah največje peterice. V Angliji Arsenal vs. Manchester United, Oblaka čaka Sevilla, Šeška Union Berlin.
Fotografija: Bukayo Saka je zadel na zadnjih treh tekmah proti Unitedu, tudi v nedeljo bo prvi adut Arsenala. Foto Dylan Martinez/Reuters
Odpri galerijo
Bukayo Saka je zadel na zadnjih treh tekmah proti Unitedu, tudi v nedeljo bo prvi adut Arsenala. Foto Dylan Martinez/Reuters

Zadnji nogometni konec tedna pred reprezentančnim premorom nosi še dodatno težo. Zmagovalci bodo na štirinajstdnevni premor odšli z dobrimi občutki, poraženci pa bodo imeli preveč časa za razmišljanje o krizi, v kateri se je znašel njihov klub. To še posebej velja za nedeljski derbi angleških velikanov Arsenala in Manchester Uniteda, ki sta skromno vstopila v sezono.

Arsenal Manchester United (nedelja, 17:30)

Po le treh odigranih krogih težko govorimo o krizi, a velika angleška rivala zadnjih dveh desetletij z uvodom v sezono ne moreta biti zadovoljna. Arsenal je v minulem kolu le remiziral z mestnim tekmecem Fulhamom, po tekmi je Mikel Arteta besnel, da morajo njegovi varovanci pokazati precej več želje in kreativnosti. Slednjo so pričakovali od Kaia Havertza, ki se v rdečem dresu na začetku sezone ni najbolje znašel. Veliko bo odvisno od Bukaya Sake, ki je zadel na zadnjih treh medsebojnih srečanjih, tokrat pa se mu bo odprlo še več prostora, saj bo pri Unitedu na desnem boku manjkal poškodovani Luke Shaw.

Union Berlin Leipzig (nedelja, 17:30)

Nedeljski popoldanski termin je v Nemčiji rezerviran za derbije, na tokratnem pa si v akciji obetamo tudi Benjamina Šeška. Leipzig se je po razočaranju in porazu v prvem kolu proti Bayerju pobral z zanesljivo zmago (5:1) proti Stuttgartu, trener Marco Rose ima na voljo kopico razigranih napadalnih adutov, med njimi pa zaenkrat še ni Benjamina Šeška. Tudi tokrat se mu obeta začetek tekme na klopi, če bo priložnost izkoristil po prihodu v igro, pa bo prva enajsterica po reprezentančnem premoru nekoliko bližje. Konkurenca v napadu Leipziga je res izjemna, tudi renomirani Timo Werner je na zadnji tekmi izpadel iz začetne postave. Na drugi strani Leipzigu stoji Union Berlin, trenutno vodilno moštvo bundeslige, ki je fantastične predstave iz minule sezone preneslo tudi v letošnjo.

Pred Benjaminom Šeškom je zahtevna naloga, da si izbori mesto v prvi postavi Leipziga. Foto Ronny Hartmann/AFP
Pred Benjaminom Šeškom je zahtevna naloga, da si izbori mesto v prvi postavi Leipziga. Foto Ronny Hartmann/AFP

Atletico Madrid Sevilla (nedelja, 18:30)

Tudi Jana Oblaka čaka obračun z andaluzijskim velikanom Sevillo, ki je na začetku sezone na kolenih. Po treh porazih in zadnjem mestu na lestvici se je alarm na štadionu Ramon Sanchez Pizjuan oglasil že pred časom, na drugi strani pa na madridskem Metropolitanu apetiti rastejo v nebo. Kako tudi ne bi, Atletico je v prejšnjem kolu kar s 7:0 odpravil Rayo Vallecano, ekipa Diega Simeoneja je svetlobna leta od defenzivne enajsterice, kakršno smo spremljali še nekaj let nazaj. Z zdravim Oblakom v vratih gredo colchonerosi letos v boj za naslov prvakov.

Lyon PSG (nedelja, 20:45)

Francoska nogometna velikana sezone nista začela najbolje. PSG je po dveh remijih v prvih dveh krogih v zadnjem vendarle prišel do vseh treh točk, lanskega konkurenta za naslov prvaka Lens so premagali na krilih dveh zadetkov Kyliana Mbappeja. Francoski superzvezdnik se je sprijaznil, da bo ostal del pariške zasedbe. Če bo na igrišču motiviran, ga je skoraj nemogoče zaustaviti. Na drugi strani je Lyon v veliki krizi, na prvih treh tekmah je zbral le točko, v napadu je povsem brez idej, prav derbiji pa velikokrat prinesejo pot iz krize. Če bo Lyon vknjižil novo ničlo, se trenerju Laurentu Blancu ne piše nič dobrega.

Preberite še:

Komentarji: