Arsenal podaljšal s trojico

Aaron Ramsey, Santi Cazorla in Gedion Zelalem so podpisali nove pogodbe z angleškim prvoligašem Arsenalom.

Objavljeno
18. marec 2014 19.14
SOCCER-CHAMPIONS/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Nogometni velikan iz severnega Londona Arsenal je podaljšal pogodbo z letos odličnima Aaronom Ramseyem in Santijem Cazorlo ter obetavnim Gedionom Zelalmom

Navijače Arsenala je razveselila predvsem novica o podaljšanju z valižanskim reprezentantom Aaronom Ramseyem, ki letos igra v odlični formi. Do decembrske poškodbe stegenske mišice je na 27 nastopih zabil kar 13 zadetkov, kar je za centralnega vezista impresivna statistika.

»Tu želim biti del nečesa posebnega. Imamo odlično ekipo in verjamem, da lahko naredimo velike stvari,« je po podaljšanju pogodbe dejal 23-letni Valižan. 

Nagrado za dobro formo je dobil tudi španski občasni reprezentant Santi Cazorla, ki se je po prihodu iz Malage pred začetkom lanske sezone izkazal kot eden glavnih kreatorjev Arsenalove igre. 29-letnik je bil lani izglasovan tudi za igralca leta ekipe Arsena Wengerja

Poleg že ustaljenih vezistov pa je pogodbo z moštvom iz štadiona Emirates podaljšal tudi najstnik, na katerega Wenger računa predvsem v prihodnosti. Šele 17-letni Nemec etiopijskih korenin je na nekaj tekmah, na katerih je dobil priložnost, že nakazal izjemen potencial, zato so pri Arsenalu pohiteli s podaljšanjem pogodbe. 

Wenger je z opravljenimi posli zadovoljen. »Zelo smo zadovoljni, da so se Cazorla, Ramsey in Zelalem klubu zavezali tudi v prihodnje. Cazorla in Ramsey sta naša ključna igralca, Zelalem pa je že nakazal razkošen talent,« je povedal trener Arsenala, ki ga v soboto čaka izjemen jubilej, saj bo tekma s Chelseajem že njegova tisoča na Arsenalovi klopi. Dolžine in finančnih podrobnosti pogodb vodstvo kluba (še) ni razkrilo. 

Barcelona podaljšala z Bartrajem

Novica o podaljšanju sodelovanja prihaja tudi iz Barcelone. Vodstvo katalonskega kluba je podaljšalo pogodbo z mladim branilcem Marcom Bartrajem, ki ga številni vidijo kot dolgoročno zamenjavo za odhajajočega Carlesa Puyola. 23-letni otrok Barce, je član prve ekipe od leta 2010, v tem času pa je odigral 45 tekem in dosegel 2 gola. Vmes je zbral tudi en nastop v španski reprezentanci, pogodbo s Katalonci pa je podaljšal do leta 2017.