Arsenal še vedno brez gola, Škrtel krivec za zgolj točko Liverpoola

Po dveh tekmah je Arsenal še brez gola, obračun med Liverpoolom in Manchester Cityjem se je končal z 2:2.

Objavljeno
26. avgust 2012 17.38
Posodobljeno
26. avgust 2012 18.22
SOCCER-ENGLAND/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Angleški prvoligaš Arsenal očitno nima prave zamenjave za Robina van Persieja, prvega strelca zadnjih sezon, ki se je nedavno pridružil Manchester Unitedu. Po dveh kolih v angleškem prvenstvu namreč topnmičarji še niso dali gola, v 2. kolu pa se na štadionu Britannia z 0:0 razšli s Stoke Cityjem.

Arsenal je sicer imel nekaj lepih priložnosti, ki pa jih ni znal izkoristiti in že drugič zapored končal z neodločenim izidom brez golov. »Dve točki na dveh tekmah nista dovolj. Želeli smo osvojiti tri točke, toda bilo je težko priti do usoeha. Imeli smo nekaj dobrih priložnosti, a jih zaenkrat jih ne znamo izkoristiti. Enako sem nam je zgodilo prejšnji teden,« je povedal nogometaš sredine igrišča Mikel Arteta.

Ekipo, ki jo je zapustil van Persie, sta pred novo sezono okrepila Olivier Giroud in Lukas Podolski. Kot pravi Arteta, novinca še potrebujeta nekaj časa, da se povsem vklopita v ekipo. »Potrebujemo še kakšne tri ali štiri tekme. A gotovo sta iz pravega testa,« je še dejal.

Škrtel od junaka do bedaka

Na Anfieldu je bil danes na sporedu še zanimiv obračun med Liverpoolom in prvakom Manchester Cityjem. Končal se je z izidom 2:2. Tragični junak pa je bil Martin Škrtel, ki je sicer Liverpool popeljal v vodstvo v 34. minuti. Po natančni podaji Steven Gerrarda je z glavo premagal vratarja Joeja Harta.

Aktualni prvaki so se v igro vrnili v drugem polčasu, ko je v 64. minuti po visokem predložku zadel Yaya Toure. A je pri izidu 1:1 ostalo le nekaj minut, na drugi strani je Luis Suarez izvajal prosti strel, žoga pa je nepričakovano zletela mimo živega zidu v gol. Točko je nato deset minut pred koncem Manchestru zagotovil Carlos Tevez, ki je izkoristil veliko napako Škrtela in izenačil na 2:2.

»Mislim, da smo odigrali odlično. Toda boljše ekipe ne zmagajo vedno,« je po svoji prvi zmagi Z Liverpoolom dejal trener Brendan Rodgers, ki krivde za drugi prejeti zadetek ni želel valiti na Škrtela. »Bil je dovolj pogumen, da je tako odigral, to kaže na razvoj ekipe. Pričakujem, da bomo kot moštvo le še napredovali,« je dejal.

Angleško prvenstvo, 2. kolo:

Stoke City - Arsenal 0:0

Liverpool - Manchester City 2:2 (1:0)
Škrtel 34., Suarez 67.; Toure 63., Tevez 80.