Arsenal vsaj štiri tedne brez Ramseyja

Aaron Ramsey si je na prvenstveni tekmi z Leicestrom spet poškodoval tetivo. Manjkal bo vsaj do sredine marca.

Objavljeno
11. februar 2015 18.30
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

London - Arsenal je ob zmagi z 2:1 proti Leicestru ostal brez Valižana Aarona Ramseya. Vezist Londončanov se s poškodbo tetive ukvarja že tretjič v letošnji sezoni.

Po prvih ocenah bo Ramsey manjkal vsaj do sredine marca, izpustil bo tudi dvoboj osmine finala proti Monacu. Valižan si je tetivo prvič poškodoval 27. septembra proti Tottenhamu, poškodbo je obnovil proti Galatasarayu na začetku decembra, tokrat pa je bilo zanj usodno zadnjeuvrščeno moštvo angleške prve lige.

»Nikoli ni dobro, če se igralec sam od sebe usede, v takšnih primerih gre za najhujše poškodbe. Z Aaronom sem želel biti previden, zato ga nisem uvrstil v začetno postavo. Poslal sem ga v igro v drugem polčasu, kar je bila verjetno napaka. Ne vem, zakaj se mu dogajajo poškodbe, saj v letošnji sezoni ni igral veliko in ni utrujen. Skrbi me, saj takšne težave na igralcu pustijo sledi,« je poškodbo Ramseya opisal Arsene Wenger.

S poškodbami se v zadnjem času ukvarja tudi prvi zvezdnik Topničarjev Alexis Sanchez. Po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe mišice se je v kader Arsenala vrnil prav proti Leicestru. V 27. minuti ga je z grobim prekrškom zaustavil Matthew Upson in načel koleno Čilenca. Njegova poškodba naj ne bi bila hujše narave, vseeno pa mu bo na tekmi proti Middlesbroughu Wenger najbrž namenil počitek.