Erling Haaland odgovoril Arsenalu s štirimi goli

Nogometaši Arsenala bodo tudi po 36. kolu angleškega prvenstva na vrhu lestvice.
Fotografija: Erling Braut Haaland ne popušča, kritikom je odgovoril s štirimi goli v mreži Wolverhamptona. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Odpri galerijo
Erling Braut Haaland ne popušča, kritikom je odgovoril s štirimi goli v mreži Wolverhamptona. FOTO: Molly Darlington/Reuters

Nogometaši Arsenala bodo tudi po 36. kolu angleškega prvenstva na vrhu lestvice. Topničarji so s 3:0 ugnali Bournemouth ter imajo točko prednosti pred Manchester Cityjem. Ta je doma s 5:1 odpravil Wolverhampton, prav tako ima še tekmo v dobrem.

Arsenal je do 14. zmage na 16 ligaških tekmah v letu 2024 prišel po tem, ko je najprej v 45. minuti z bele pike zadel Bukayo Saka, Declan Rice je v 70. minuti podal za zadetek Leandra Trossarda, v 97. pa je nato Rice postavil končni izid po podaji Gabriela Jesusa.

V premier league tudi Leicester in Ipswich

Arsenal lovi svoj prvi naslov po letu 2004, a pri tem mora spodleteti branilcu naslova Manchester Cityju, ki ga do konca sezone čakajo še gostovanje pri Fulhamu, zaostala tekma pri Tottenhamu (14. maj) ter domači obračun z West Hamom. Londončani bodo do konca sezone igrali pri Manchester Unitedu in doma z Evertonom.

Leandro Trossard in Declan Rice sta se takole veselila enega od Arsenalovih golov. FOTO: Justin Tallis/AFP
Leandro Trossard in Declan Rice sta se takole veselila enega od Arsenalovih golov. FOTO: Justin Tallis/AFP

Meščani so prvo oviro na domači zelenici brez težav preskočili in nadigrali volkove. Junak Manchester Cityja je bil s štirimi goli Erling Haaland, ta je bil dvakrat natančen iz enajstmetrovke (12. in 45+3.) in dvakrat iz igre (35., 54.). Vmes je edini gol za goste v 53. minuti dosegel Hee-Chan Hwang, končni izid pa je pet minut pred koncem dvoboja postavil rezervist Julian Alvarez.

Prihodnjo sezono bo ob povratniku v premier league Leicester Cityju igral tudi Ipswich, ki se prav tako po večletnem premoru vrača med angleško elito, potem ko je osvojil drugo mesto v drugi angleški ligi. Za zadnje mesto, ki pelje v prvo ligo, se bodo v kvalifikacijskem turnirju pomerili Leeds, Southampton, West Bromwich in Norwich.

Preberite še:

Komentarji: