Arsenalu pokal FA, Borussi Dortmund nemški pokal

Arsenal je kar sedem naslovov osvojil pod vodstvom Arsena Wengerja, ki je tako postal najuspešnejši trener v tem tekmovanju.

Objavljeno
27. maj 2017 23.05
SOCCER-ENGLAND-ARS-CHE/FINAL
A. V.
A. V.
London - Nogometaši Arsenala so zmagovalci pokala angleške zveze (FA). V finalu so na Wembleyju z 2:1 premagali državnega prvaka Chelsea. Za Arsenal sta gola dosegla Alexis Sanchez v četrti minuti in Aaron Ramsey v 79. minuti, tri minute pred drugim golom topničarjev je bil pri Chelseaju, ki je od 66. minute igral z igralcem manj, natančen Diego Costa.

Za Arsenal je to tretji pokal FA v zadnjih štirih letih, 13. skupno, z njim je na lestvici najuspešnejših klubov v tem tekmovanju za seboj pustil Manchester United. Arsenal je kar sedem naslovov osvojil pod vodstvom Arsena Wengerja, ki je tako postal najuspešnejši trener v tem tekmovanju.

Za francoskega trenerja je to obliž na rano, ki jo je dobil, ko se po 20 letih prvič ni uvrstil niti v kvalifikacije lige prvakov.

Borussia Dortmund po treh porazih vendarle do novega pokalnega naslova

Nogometaši Borussie iz Dortmunda so po treh zaporednih porazih v finalu nemškega pokala danes vendarle prišli do novega uspeha. V finalu so na berlinskem olimpijskem stadionu z 2:1 (1:1) ugnali Eintracht Frankfurt ter tekmovanje osvojili četrtič v zgodovini kluba.

Dortmund je na razprodanem stadionu pred skoraj 75.000 gledalci povedel že v 8. minuti po golu Ousmaneja Dembeleja, v nadaljevanju pa so Dortmundčani zapravili kar nekaj priložnosti za višje vodstvo. Kazen je sledila v 29. minuti, ko je izenačil Ante Rebić. Zmagoviti gol je v 67. minuti dosegel Pierre-Emerick Aubameyang z bele točke, potem ko je vratar Frankfurta Lukas Hradetzky nepravilno zaustavil Christian Pulisica.

Angers podaril pokalno lovoriko Parižanom

Finale francoskega pokala med Angersom in pariškim moštvom PSG se je razpletel z zmago favoritov iz prestolnice, toda Parižani so do pokalne lovorike, 11. v svoji zgodovini, prišli tudi z nekaj sreče. Tekmeci so si namreč v 90. minuti tekme na Stade de France v Parizu zabili avtogol. Končni izid je bil tako 1:0 (0:0).

Nesrečnik, ki je po podaji Angela di Marie s kota žogo preusmeril v lastno mrežo, je bil Issa Cissokho.

PSG, ki je letošnje prvenstvo končal na drugem mestu za novim prvakom Monacom, je tako prišel do tretje zaporedne in skupno enajste pokalne lovorike v zgodovini kluba.

Angers je prvenstvo končal na 12. mestu, avtogol v današnjem finalu pa je razblinil sanje kluba o nastopih v evropskih tekmovanjih. Angers tako ostaja pri le dveh uvrstitvah v finale pokala, že v prvi pred davnimi 60 leti pa je tudi izgubil, takrat proti Toulousu.