Bačinovićev adijo Palermu

Slovenski reprezentant Armin Bačinović naj bi danes prestopil k drugoligašu Padovi, kjer igra tudi mladi Dejan Lazarević.

Objavljeno
20. januar 2012 11.07
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Palermo je za Armina Bačinovića le še preteklost. Slovenski nogometni reprezentant naj bi danes skrajni jug Italije in otok Sicilijo, kjer je preživel poldrugo leto, zamenjal za severni del: prestopil naj bi k drugoligašu Padovi. Član petouvrščene ekipe v serie B je tudi mladi reprezentant Dejan Lazarević.

Gazzetta dello Sport je na svoji spletni strani objavila, da se je Bačinović včeraj že poslovil od soigralcev pri Palermu, danes pa naj bi opravil zdravniški pregled in sklenil pogodbo.

Pogovore o prestopu je potrdil tudi nogometašev zastopnik Amir Ružnić. »Manjka še nekaj podrobnosti, med katerimi je tudi odločitev o tem, ali bo posojen ali pa bo v solasti Padove,« je povedal Ružnić in ob tem dejal, da bi druga različica ambiciozni klub, ki načrtuje napredovanje v serie A, stala kar 3,5 milijona evrov. Bačinovićeva plača pri Palermu je znašala 250.000 evrov.

Chievo in Fiorentina sta nekaj časa veljala za favorita za Bačinovićev prestop, pojavljala se je tudi možnost selitve k angleški Aston Villi, toda konkretnih ponudb in prave želje nihče ni pokazal. Prihod v Chievo je bil pogojen z menjavo igralcev. Pri Fiorentini, pri kateri je trener Delio Rossi, ki je Bačinoviću v Palermu zelo zaupal, se otepajo denarnih težav. Lastnika, brata Diego in Andrea della Valle, sta v škripcih, Aston Villa je bila kandidat le na papirju.

Dvaindvajsetletni Mariborčan in Ružnić sta dokončno potegnila križ čez Palermo včeraj, ko je siciljanski klub angažiral Barijevega zveznega igralca Massima Donatija, s čimer je bilo jasno, da je Bačinović na stranskem tiru pri Bortolu Muttiju, že tretjem Palermovem trenerju v tej sezoni.

Bačinovićev status pri Palermu se je močno pokvaril v tej sezoni, potem ko je v minuli presenetil strokovnjake s svojo samozavestjo in avtoritativno igro. Dosegel je celo dva gola, kar je za razdiralca igre lep dosežek. S svojo ostrino je potrdil, da je tip igralca, ki so v »calciu« zelo cenjeni, toda nadaljevanje po njegovem meteroskem vzponu v Italiji ni bilo več tako uspešno.

»Nezaupanje trenerjev se je stopnjevalo in ukrepati je bilo treba čimprej. Skupaj sva prišla do spoznanja, da je boljše, da odide v klub, v katerem bo igral, čeprav bi to bil drugoligaš. Zanj je najpomembnejše, da je v ritmu tekem, da igra in da ima status prvokategornika,« je povedal Ružnić, ki ima pri Palermu od svojih varovancev le še Josipa Iličića. Siniša Anđelković je pri Ascoliju, Jasmin Kurtić pa pri Vareseju.