Bakle, konoplja, poškodovan inventar, nabrušene pesti

Sinoči so mariborski policisti enega navijača pridržali, drugemu pa izrekli prepoved udeležbe na športnih prireditvah.

Objavljeno
18. oktober 2017 10.26
J. P.
J. P.

Maribor − Natanko 12.506 nogometnih navdušencev si je po uradnih podatkih v živo, v Ljudskem vrtu, ogledalo sinočnji dvoboj mačke z mišjo v tretjem kolu lige prvakov, ki se je končal z veličastno zmago Liverpoola nad Mariborom s kar 7:0. Med gledalci so bile tudi tri organizirane navijaške skupine, domače Viole, gostujoči privrženci in skupina podpornikov Liverpoola. Mariborski policisti so imeli, kot poroča STA, precej dela že pred dvobojem, sicer pa so enega navijača pridržali in drugemu izrekli prepoved udeležbe na športnih prireditvah.

Na južni tribuni je bilo, po podatkih mož postave, okoli 2000 viol, na severni 642 organiziranih gostujočih privržencev in na zahodni še dvesto podpornikov otoškega klubskega velikana. Pred začetkom obračuna so policisti izrekli globo angleškemu državljanu in opozorilo slovenskemu, ker nista upoštevala zakonitih ukazov varuhov reda in miru. Proti eni osebi bodo uvedli hitri postopek o prekršku, ker so pri njej našli konopljo in ji jo tudi zasegli. Slovenskega državljana, ki je na stadionu vinjen odrival varnostnika, izzival k pretepu in se nedostojno vedel do policistov, so pridržali do streznitve, čaka ga plačilni nalog.

Ob 19.37 je želelo kakih dvajset domačih navijačev na Slovenski ulici preizkusiti pesti s 30 do 40 gostujočimi privrženci, a so se, ko so sprevideli premoč nasprotne strani, razbežali, pri tem pa v gostinskem lokalu poškodovali več stolov, miz in kozarcev in povzročili za okrog tisoč evrov škode. Med tekmo je slovenski državljan na južnem delu Ljudskega vrta prižgal baklo, policisti so mu po tekmi vročili plačilni nalog in mu izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah, po koncu dvoboja pa sta plačilna naloga čakala še dva slovenska državljana, ki policistom nista hotela izročiti osebnega dokumenta na vpogled.