Bankrotirana Parma še ob štiri točke

Disciplinska komisija Italijanske nogometne zveze je obubožani klub kaznovala zaradi finančne nediscipline.

Objavljeno
16. april 2015 22.44
Italy Soccer Serie A
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Parma - Bankrotirani italijanski nogometni prvoligaš Parma - dolgovi so se povzpeli že do vrtoglavih 200 milijonov evrov - tone vse globlje in že lep čas ne zmore več niti izplačevati plač. Italijanska nogometna zveza (FIGC) se je spet odzvala in zavoljo finančne nediscipline klub kaznovala z novim, že tretjim odvzemom točk.

Disciplinska komisija zveze je v prvih dveh primerih Parmi odščipnila po tri točke, tokrat je zadnjeuvrščeni ligaš »serie A« ostal še brez dodatnih štirih in je odslej še bolj priklenjen na dno razpredelnice (12 točk) in brez minimalnih možnosti, da si se med elito obdržal še eno sezono.

Igralci, ki so ostali zvesti klubu, so zadnjo plačo prejeli septembra lani, brez plačil so tudi člani strokovnega štaba, ki tako kolektivu pomagajo izključno prostovoljno. Parma je tudi uradno razglasila stečaj, izpad iz lige pa so preprečili italijanski klubi, ki so v sodelovanju z zvezo propadlemu klubu pomagali s plačilom stroškov organizacije tekem do konca sezone v višini pet milijonov evrov. Zveza je ob tem predsedniku Parme Tommasu Ghirardiju in nekdanjemu direktorju Pietru Leonardiju izrekla polletno prepoved kakršnega koli udejstvovanja v nogometu.