Barcelona zanesljivo v 1/4 finale lige prvakov, Raya junak Arsenala

Nogometaši Barcelone s 3:1 premagali Napoli in se po letu 2020 znova uvrstili v četrtfinale lige prvakov. V Londonu zmaga Arsenala po enajstmetrovkah.
Fotografija: Fermin Lopez je prvi zatresel mrežo Napolija v 15. minuti. FOTO: Josep Lagop/AFP
Odpri galerijo
Fermin Lopez je prvi zatresel mrežo Napolija v 15. minuti. FOTO: Josep Lagop/AFP

Nogometaši Barcelone so četrtfinalisti lige prvakov, prvič po sezoni 2019/20 bodo igrali med osem najboljših v LP, Napoli so premagali s 3:1 in se s skupnih 4:2 uvrstili v naslednji krog tekmovanja.

V Barceloni smo spremljali zelo živahnih prvih 45 minut, predvsem v prvih 20 minutah Napoli ni mogel do žoge, Barcelona je povsem prevladovala in to tudi kronala z zadetkoma najprej Fermina Lopeza (žogo mu je za strel lepo prepustil Robert Lewandowski), nato pa še Joaa Cancela, ki je v mrežo pospravil odbitek po strelu Raphinhe, ki je zadel vratnico. A nato so se domačini preveč pomaknili nazaj in sledila je kazen Amirja Rrahmanija v 30. minuti.

FOTO: Josep Lago/AFP
FOTO: Josep Lago/AFP

Napoli je potreboval zadetek, precej bolj nevarna pa je bila Barcelona, ki bi lahko tekmo v svojo korist odločila že prej, na koncu je to z golom v 83. minuti storil Robert Lewandowski in postavil končni izid 3:1. Nato je Napoli še imel dve priložnosti, a je zmanjkalo časa za preobrat.

Porto zdržal nalet, Arsenal slavil po enajstmetrovkah

Arsenalovi igralci med streljanjem enajstmetrovk. FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Arsenalovi igralci med streljanjem enajstmetrovk. FOTO: Andrew Boyers/Reuters

V Londonu je Arsenal preživel dramo in po enajstmetrovkah napredoval v četrtfinale. Ekipa Mikela Artete je sicer imela premoč, a je obramba Porta zelo dobro stala večji del prvega polčasa, eno redkih priložnosti pa je za zadetek za 1:0, s katerim je dvoboj izenačil, v 41. minuti izkoristil Belgijec Leandro Trossard. V drugem delu golov ni bilo, v podaljških prav tako ne in odločale so enajstmetrovke.

Nogometaši Arsenala so jih izvajali prvi, po vrsti so zadeli kapetan Martin Ødegaard, Kai Havertz, Bukayo Saka in Declan Rice, junak je bil tudi David Raya, ki je obranil dve enajstmetrovki Portu za končno zmago s 5:3 v skupnem seštevku dveh tekem. Arsenal je potrošil ogromno energije, Porto se je izkazal za žilavega in zelo kakovostnega tekmeca, na koncu jim je zmanjkalo tudi malo sreče.

Preberite še:

Komentarji: