Barcelona bo stadion poimenovala po Johanu Cruyffu 

Katalonski nogometni velikan se bo poklonil lani preminulemu velikanu nogometa Johanu Cruyffu.

Objavljeno
25. marec 2017 15.05
SOC/
N. Gr.
N. Gr.

Barcelona - Katalonski velikan Barcelona je dan po obletnici smrti enega najbolj dominantnih nogometašev vseh časov Johana Cruyffa sporočila, da se bo nizozemski legendi poklonila na prav poseben način. Prenovljeni stadion, na katerem igra Barcelona B, se po novem ne bo več imenoval Miniestadio, ampak bo postal Stadion Johana Cruyffa.

Ob tem je predsednik kluba Jordi Bertomeu še razkril, da je novo ime štadiona Camp Nou še na voljo, poimenovali ga bodo po kupcu sponzorskega prostora, ki bo pokril večino 420 milijonov evrov vredne obnove štadiona v središču katalonske prestolnice.

Pred prenovljenim štadionom bodo postavili tudi kip, posvečen nekdanjemu nizozemskemu reprezentantu in igralcu, ki je Barcelono povzdignil do statusa svetovne velesile. 

V okviru prenove bo stadion Miniestadi, na katerem igra ekipa Barcelona B le nekaj metrov stran od stadiona Camp Nou, po novem postal dvorana za Barcelonino košarkarsko ekipo, povečali pa bodo tudi trgovinski prostor. Novo domovanje Barce B pa bo na mestu zdajšnjih prostorov za trening ekipe na zahodnem obrobju mesta.

Jordi Cruyff, sin Johana, je ob tem še dejal, da bo Cruyffova družina novi stalni razstavi v čast Cruyffa v Barceloninem muzeju donirala njegov dres ter zlato žogo iz sezone 1973/74.