Barcelona po najstrožjih kaznih pokleknila pred Chelseajem (VIDEO)

Moštvi sta se v evropskem derbiju v okviru pokala prvakov razšli z 2:2, Cahill je z glavo izenačil v 86. minuti.

Objavljeno
29. julij 2015 09.53
SPO-SOC-FOC-INTERNATIONAL-CHAMPIONS-CUP-2015---FC-BARCELONA-V-CH
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Washington - Nogometni klubski evropski prvak Barcelona nadaljuje neprepričljive nastope na pokalu prvakov onkraj »luže«. Potem ko so Katalonci pred dnevi pokleknili že pred prvim otoškim tekmecem Manchester Unitedom (1:3), so morali sinoči priznati premoč še angleškemu šampionu Chelseaju, ki je bil uspešnejši po streljanju enajstmetrovk. Po rednem delu se je derbi končal brez zmagovalca, z 2:2.

Prav Londončani so se prvi dokopali do vodstva že v deseti minuti, ko je Eden Hazard po samostojnem prodoru osmešil tekmečevo obrambo, nato pa še hladnokrvno zadel. Na Barcelonin odgovor je bilo treba počakati do začetka drugega polčasa, ko je Luis Suarez z lobom ukanil čuvaja mreže Thibauta Courtoisa, žoga pa je prečkala golovo črto kljub posredovanju Kurta Zoumaja.

Španski prvak je do vodstva prišel v 66. minuti, ko je zmedo v kazenskem prostoru izkoristil Sandro Ramirez, Chelsea pa se je izvlekel v 86. minuti po napaki rezervnega vratarja Jordija Masipa. Ta je namreč zaplaval v prazno, kar je z glavo kaznoval Gary Cahill z golom za izenačenje, po katerem je za nekaj časa okrvavljen obležal na tleh, saj ga je Masip ob neposrečenem posredovanju še kresnil po nosu.

Zmagovalca so torej odločili streli z bele točke. Vsi štirje izvajalci angleškega prvaka, tudi novinec Radamel Falcao, so bili natančni, medtem ko sta dva poskusa Barcelone letela v prazno: tako je strel 19-letnega Hrvata Alena Halilovića ustavila prečka, Gerarda Piqueja pa Courtois. Tako Katalonci niso znali unovčiti terenske premoči, ki jo dokazujejo tudi 56-odstotna posest žoge ter razmerje v strelih v okvir vrat (8:4) in kotih (7:2).

Tudi druga nocojšnja tekma med mehiškim Clubom Americo in Benfico se je po rednem delu končala brez zmagovalca in tudi brez golov, pri izvajanju najstrožjih kazni pa so bili nekoliko uspešnejši Portugalci, saj je v peti seriji zvezni igralec poraženega moštva Carlos Rosel žogo poslal pod oblake. Že v 70. minuti si je branilec mehiškega moštva Gil Buron prislužil rdeč karton zaradi brutalnega štarta na gleženj Grka Andreasa Samarisa.