Barcelona prepričljivo do tretjega naslova svetovnega prvaka

Barcelona je bila v finalu klubskega svetovnega prvenstva s 3:0 boljša od River Platea.

Objavljeno
20. december 2015 10.41
Posodobljeno
20. december 2015 12.41
SOC/
M. Ž.
M. Ž.

Jokohama - Nogometaši Barcelone so v finalu klubskega svetovnega prvenstva v Jokohami s 3:0 premagali River Plate.

Katalonci so tako osvojili svoj tretji naslov svetovnih klubskih prvakov, s čimer so najuspešnejši klub v tem tekmovanju, poleg tega pa so koledarsko leto zaokrožili s peto lovoriko.

Barcelona je bila v finalu močnejša za dva velika aduta, saj sta se po poškodbi vrnila Lionel Mesi in Neymar, oba pa sta tekmo začela v udarni enajsterici.

Katalonski klub je hitro prevzel pobudo na igrišču in prvič zapretil v enajsti minuti prek Messija, čigar poskus je z odličnim posredovanjem ustavil vratar Marcelo Barovero. Argentinski čuvaj mreže je štiri minute kasneje ubranil tudi strel Neymarja z roba kazenskega prostora, v 34. minuti pa je bil kos prostemu strelu Messija.

Barcelona je nato v 36. minuti le našla luknjo v obrambi River Platea. Akcijo je začel Daniel Alves, ki je z desne strani podal proti oddaljeni strani kazenskega prostora, tam je Neymar z glavo žogo poslal Messiju, ki se je odlično znašel in z levico žogo poslal v desni kot.

Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom evropskih prvakov, ki so bili precej podjetnejši pri strelih (8:3).

Katalonci so v drugem polčasu dosegli še dva gola in potrdili naslov. Oba gola je dosegel odlični Urugvajec Luiz Suarez, ki je v 49. minuti sprejel globinsko podajo Sergia Busquetsa in rutinirano zaključil za 2:0, v 68. minuti pa je bil po podaji Neymarja uspešen še z glavo.

Klubsko SP, finale

River Plate - Barcelona 0:3 (0:1)

(Messi 36., Suarez 49., 68.)

 

River Plate: Barovero, Vangioni, Alvarez, Maidana, Mercado, Kranvitter, Ponzio (46./Gonzales), Viudez (56./Driussi), Sanchez, Alario, Mora (46./Martinez).

Barcelona: Bravo, Alves, Pique, Mascherano (81./Vermaelen), Alba, Rakitić (67./Roberto), Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar (89./Mathieu).

-------------------------

Za tretje mesto

Sanfrecce Hirošima - Guagzhou Evergrande 2:1 (0:1)

(Douglas 70., 83.; Paulinho 4.)