Barcelona ulovila de Jonga, Higuain k Chelseaju

Pri katalonskem velikanu so potrdili, da so za Ajaxom sklenili dogovor o prestopu mladega vezista Frenkieja de Jonga. Higuain v Chelsea, Piatek k Milanu.
Fotografija: Frenkie de Jong ima že zdaj pomembno vlogo v nizozemski reprezentanci. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Frenkie de Jong ima že zdaj pomembno vlogo v nizozemski reprezentanci. FOTO: Reuters

Barcelona je danes z uradno potrditvijo prestopa na svoji spletni strani potrdila glasne govorice, da se zanima za Ajaxovega nadarjenega veznega igralca Frankieja de Jonga; Barca je sporočila, da je projekt vreden 75 milijonov, z bonusi bi lahko narasel še za dodatnih 11 milijonov evrov. Te številke pomenijo, da je de Jongov prestop najdražji v zgodovini nizozemske lige. De Jong bo v Barcelono prišel 1. julija letos.

Barcelona bo z de Jongom sklenila petletno pogodbo, ki bo začela veljati 1. julija in se bo iztekla leta 2024. Posel sta danes izpeljala predsednik Barce Josep Bartomeu in športni direktor Pep Segura, ki sta odpotovala v Amsterdam, s podpisom pogodbe pa so pri blaugrani prehiteli nekatere evropske tekmece, ki so tudi želeli v svoje vrste zvabiti obetavnega vezista, ki se dobro znajde tudi v obrambnih vlogah: PSG in Manchester City sta bila med najbolj vročimi kandidati, v zadnjem času naj bi se v igro vključil tudi Bayern. Odzivi iz nogometnega sveta so bili večinoma pozitivni, de Jong je že dokazal, da bi se v prihodnje lahko razvil v enega najboljših vezistov na svetu, je pa vprašanje, kako bo lahko Barcelona zadostila pogojem finančnega ferpleja, saj so v zadnjem obdobju za prestope Philippa Coutinha, Ousmaneja Dembeleja in zdaj de Jonga odšteli kar 340 milijonov evrov. 

Poleti se bosta Barceloni, ki je v tem prestopnem roku pripeljala tudi Jeisona Murilla in Kevina-Princa Boatenga, pridružila še Adrien Rabiot iz PSG in branilec Jean-Clair Todibo iz Toulousa. Oba bosta prišla brez odškodnine.

De Jong je kariero začel v lokalnem klubu Willem II, leta 2015 pa se je preselil v Amsterdam, kjer za prvo ekipo Ajaxa igra do sezone 2016/17. Je tudi reprezentant Nizozemske, igral je za vse mlajše selekcije, ima pa tudi že pet nastopov za člansko izbrano vrsto.
 

Higuain okrepitev Chelseaja v konici napada


Londonski prvoligaš Chelsea se je okrepil z Gonzalom Higuainom, ki k modrim prihaja kot posojen igralec. Higuain je prvo polovice sezone odigral v Milanu kot posojen nogometaš Juventusa, zdaj pa je končal dogovor z Milanom in se odpravil k Chelseaju, ki si ga je najprej izposodil, poleti pa bodo imeli možnost, da argentinskega napadalca odkupijo.

"Ko sem dobil priložnost, da se preselim k Chelseaju, sem jo takoj zgrabil. Vedno sem imel rad ta klub in mislim, da lahko še veliko pokažem," je povedal Higuain, ki je že podpisal pogodbo s Chelseajem. Največje težave imajo modri prav v konici napada, kjer se Alvaro Morata ni izkazal. Morata se je že preselil k Atleticu iz Madrida, Higuain pa bo zakrpal luknjo v napadu.



Tudi AC Milan je že našel zamenjavo za Argentinca, iz Genoe so za 35 milijonov evrov pripeljali Krzyzstofa Piateka, ki je v tej sezoni že dosegel 13 zadetkov in je bil eden najboljših igralcev v Serie A v jesenskem delu prvenstva. 
 

Super Mario odslej za Marseille


Mario Balotelli se je že predstavil na jugu Francije. FOTO: Reuters
Mario Balotelli se je že predstavil na jugu Francije. FOTO: Reuters


"Super Mario" Balotelli nikoli ni izkoristil vsega potenciala, ki ga je kazal na začetku svoje nogometne poti, vseeno pa tudi v zadnjih letih nadaljuje kariero v najboljših nogometnih ligah. Takoj po prestopu k Nici je izgledalo, da bo Balotelli v Franciji spet eksplodiral, prvi dve sezoni je odigral odlično in dosegel 43 golov, v tej pa se nikakor ni znašel. 

Mnogokrat težavni Balotelli se je zdaj z vodstvom Nice dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe, to si je želel predvsem zato, ker je imel na mizi pogodbo slovitega Marseilla. ​"V Marseillu nameravam trdo delati, igrati v prvi postavi in zabijati gole," je temperamentnim navijačem z juga Francije obljubil nogometaš, ki je za italijansko reprezentanco odigral 36 tekem.

Čeprav Balotelli v aktualni sezoni še ni zadel, je trener Marseilla Rudi Garcia prepričan, da lahko zbudi italijanskega napadalca in se tudi z njim začne vzpenjati proti vrhu francoske prvenstvene lestvice, kjer je OM trenutno le sedmi. 

Komentarji: