Barcelona žaluje: Tito Vilanova izgubil boj z rakom

Umrl je nekdanji trener nogometašev Barcelone Tito Vilanova, ki se je zadnja leta boril z rakom obušesne slinavke.

Objavljeno
25. april 2014 20.37
FBL-BARCELONA-VILANOVA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Iz katalonskega kluba so sporočili žalostno vest, da je le nekaj ur po nujni operaciji v bolnišnici v Barceloni umrl nekdanji trener Tito Vilanova.

Predhodnik zdajšnjega trenerja prve članske vrste Barcelone je umrl star le 45 let, potem ko se je zadnji dve leti boril z rakom obušesne slinavke.

Vilanovo v bolnišnico sprejeli včeraj, menda zaradi črevesnih težav, povezanih z razvojem bolezni. Danes je moral na nujno operacijo, ki pa je njegovo telo ni več preneslo in izgubil je bitko z zahrbtno boleznijo.

Zaradi zdravstvenih težav je Vilanova nogometaše Barcelone vodil le kratek čas. Potem ko je trenerske naloge julija 2012 prevzel od Pepa Guardiole, s katerim je prej vrsto let delal kot pomočnik, je po letu dni številnih odsostnosti zaradi bolezni vodenje ekipe predal nasledniku Argentincu Gerardu Martinu.

Je pa Vilanova z Barcelono zabeležil eno najboljših sezon v španskem prvenstvu: naslov so osvojili z rekordnimi 100 točkami.

Svojo trenersko kariero je začel v katalonski ekipi B, pred tem je dres Barcelone med leti 1988 in 1990 nosil tudi kot nogometaš. Igral je tudi za Celto, Badajoz, Mallorco in Elche.

Kdo je bil Tito Vilanova? Več v spodnjem videu.