Baski Oblaku takoj zabili gol za zmago, Realu le točka

Atletico Madrid v Vitoria-Gasteizu izgubil proti zadnjeuvrščenemu Alavesu, Villarreal pa je na Santiagu Bernabeu ubranil mrežo nedotaknjeno
Fotografija: Victor Laguardia je s strelom z glavo ugnal Jana Oblaka. FOTO: Vincent West/Reuters
Odpri galerijo
Victor Laguardia je s strelom z glavo ugnal Jana Oblaka. FOTO: Vincent West/Reuters

Nogometaši Atletico Madrida so s porazom v gosteh pri zadnjeuvrščenem Alavesu odprli sedmi krog španskega prvenstva. Za gostitelje iz baskovskega mesta Vitoria-Gasteiz so bile to prve osvojene točke v novi sezoni, za aktualne španske prvake pa prvi poraz. Atletico Madrid je zapravil priložnost, da bi na vrhu razpredelnice prehitel Real Madrid, ki v večerni tekmi proti Villarrealu prav tako ni bil v strelski formi. Streljal je s praznimi naboji (0:0).

Jan Oblak in soigralci so po treh zmagah na gostovanjih doživeli prvi poraz izven svojega igrišča. Alaves je na dosedanjih petih tekmah dosegel vsega en zadetek, na zadnjih štirih pa ni zatresel mreže tekmeca. Danes je edini gol zabil branilec Victor Laguardia že v 4. minuti tekme. Nepričakovan poraz je za Atletico slaba popotnica pred zahtevnima tekmama naslednji teden; v torek rdeče-bele čaka gostovanje v ligi prvakov pri AC Milanu, v soboto, 2. oktobra, pa bo na Wanda Metropolitanu gostovala Barcelona.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: