Beckham: To je bil poseben večer

Angleški zvezdnik David Beckham je sinoči debitiral v dresu Paris St. Germaina in po tekmi sijal od zadovoljstva.

Objavljeno
25. februar 2013 14.28
FBL-FRA-LIGUE1-PSG-OM
D. A., Delo.si
D. A., Delo.si

Pariz - Po 15 minut trajajočem premiernem nastopu v vrstah PSG na derbiju proti Marseillu je David Beckham priznal, da je bil zanj to poseben večer. »Dobrodošlica pred tekmo in po tem, ko sem stopil na igrišče, je bila fantastična. Zelo sem vesel in ponosen, da sem pri mojih letih dobil priložnost zaigrati v izjemnem prvenstvu in izjemnem moštvu,« je povedal nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda, Real Madrida in Los Angeles Galaxyja.

Beckham, ki je s Parižani podpisal petmesečno pogodbo, ni pričakoval, da bo tekmo začel v prvi enajsterici in zato tudi ni bil razočaran, da je do 76. minute sedel na klopi. »Bil sem nekoliko nervozen. Vedno sem govoril, da je to zame velik izziv, zato sem čutil nekaj pritiska. Ampak na tekmi sem res užival, prav tako kot tudi vse pretekle dni, ki sem jih preživel z ekipo,« je vtise strnil 37-letnik in dodal, da ni bilo lahko priti spet nazaj v vrhunsko formo.

A trenutno se počuti dobro, v njegovo pripravljenost pa ne dvomi niti trener Carlo Ancelotti. »Pokazal je kvaliteto s svojimi podajami in izkušnjami, čeprav je težko soditi njegovo igro po 20 minutah.« Navdušenja nad zvezdniškim soigralcem ni skrival niti vezni igralec Blaise Matuidi. »V čast mi je bilo igrati z Beckhamom. Bil sem njegov velik oboževalec, ko je igral za Manchester United.«

Beckhamovo vrnitev na zelenice je spremljalo veliko nogometnih navdušencev, velik dogodek pa si je ogledala tudi njegova žena Victoria, ki je kljub nizkim temperaturam vztrajala na tribunah.