Berić dokončal prestop v St. Etienne, Velikonja ponovno pri Liersu

Slovenski reprezentančni napadalec Robert Berić bo kariero nadaljeval pri francoskem prvoligašu St. Etiennu.

Objavljeno
31. avgust 2015 15.36
Posodobljeno
31. avgust 2015 16.10
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dunaj - Slovenski napadalec pri Rapidu Robert Berić se je danes uradno pridružil francoskemu prvoligašu St. Etiennu. Francoski klub je za slovenskega reprezentanta plačal približno šest milijonov evrov odškodnine in z njim sklenil štiriletno pogodbo.

Robert Berić je za Rapid igral od leta 2014 in imel veljavno pogodbo do leta 2018. Dunajčani so ga želeli zadržati v svojih vrstah, ponudili so mu novo pogodbo z boljšimi pogoji, vendar jih je Berić zavrnil.

»Ta odločitev je bila vse prej kot lahka, saj sem se pri Rapidu odlično počutil. Rad bi se zahvalil trenerjem in soigralcem, zaradi katerih sem postal boljši igralec. Kot nogometaš moram misliti na svoj razvoj in zato je bila moja želja, da zaigram v francoskem prvenstvu. Vsem navijačem bi se rad zahvalil za neverjetno podporo, Rapid bo vedno ostal v mojem srcu,« je o prestopu k desetkratnemu francoskemu prvaku povedal Berić.

St. Etienne je v sezoni 2014/15 končal na petem mestu francoskega prvenstva in bo v tej sezoni igral v evropski ligi, njegovi nasprotniki v skupinskem delu bodo Lazio, Rosenborg in Dnipro.

Z Dunajčani obstal pred vrati lige prvakov

24-letni Berić je za Dunajčane igral od leta 2014 in na 49 tekmah dosegel 33 golov. Dunajski klub je bil v pretekli sezoni na drugem mestu državnega prvenstva in se je uvrstil v kvalifikacije lige prvakov, kjer pa ga je v zadnjem kolu ustavil Šahtar iz Donjecka.

Krčan je svojo kariero začel leta 2006 v Krškem in kasneje igral še za Interblock, Maribor in Sturm, za slovensko reprezentanco pa je debitiral leta 2016 in skupaj odigral šest tekem.

Velikonja ponovno v Belgijo

Belgijski drugoligaš Lierse bo v tej sezoni lahko računal na slovenskega napadalca Etiena Velikonjo, ki bo igral kot posojen igralec Cardiffa.

26-letni Velikonja dobro pozna ta belgijski klub, saj je bil tja posojen že v pretekli sezoni, ko je Lierse še igral v prvoligaški konkurenci, in na 17 tekmah dosegel 5 golov.

Benedičič v Como

Klubsko sredino je pri dvajsetih letih zamenjal tudi Žan Benedičič, ki po posoji pri Leeds Unitedu zdaj dokončno zapušča AC Milan. Otrok Triglava, ki je bil tudi na radarju Maribora, je podpisal pogodbo z italijanskim drugoligašem Como.

Belec k Carpiju

Slovenski vratar Vid Belec se je po devetih skupnih letih (petih v članskem moštvu) razšel z milanskim Interjem in sklenil enoletno pogodbo z italijanskim prvoligašem Carpijem.

Belec pri Interju ni dobil prave priložnosti in je zadnja leta preživel na posoji. Med letoma 2010 in 2012 je branil za Crotone, med letoma 2013 in 2014 za Olhanense in med letoma 2014 in 2015 za Konjaspor.