Berlusconi zavrnil milijardo evrov za Milan

Tajski podjetnik Bee Taechaubol je ponudil milijardo evrov za večinski lastniški delež Milana.

Objavljeno
16. februar 2015 18.11
Italy Berlusconi Trial
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

Milano - Predsednik nogometnega velikana AC Milan Silvio Berlusconi je zavrnil še drugo ponudbo tajskega podjetnika Beeja Taechaubola, vredno kar milijardo dolarjev.

Taechaubol je izvršni direktor podjetja Prime Company Limited in solastnik Global Legends Series, ki promovira nogomet v Aziji. Pred nekaj meseci je poslal prvo ponudbo za odkup večinskega lastniškega deleža v višini 900 milijonov evrov, letos pa je ponudbi dodal še 100 milijonov evrov.

Berlusconi ponudbe ni komentiral, oglasili pa so se iz njegovega podjetja Fininvest. »Nismo zaintersirani za prodajo večinskega lastniškega deleža kluba. Za nakup se zanima kar nekaj poslovnežev, vendar zaenkrat nismo pripravljeni na prodajo Milana«, so sporočili iz podjetja. Taechaubol zadeve zaenkrat ne komentira.

Milan se trenutno nahaja na 11. mestu Serie A, za vodilnim Juventusom pa zaostaja za velikih 24 točk. Kljub slabšim rezultatom v zadnjem času je po podatkih ameriške revije Forbes osmi najbolj vredni nogometni klub na svetu. Njegova vrednost je ocenjena na 750 milijonov evrov. Če bi se pri Milanu odločili za prodajo, bi se pridružili mestnemu tekmecu Interju, ki ga je leta 2013 prevzel Eric Throhir.