BiH, Ukrajina, Švedska ali Madžarska?

Slovenske reprezentance v nedeljskem žrebu parov dodatnih kvalifikacij za euro 2016 ne bo med nosilci. Znani tudi nosilci skupin.

Objavljeno
14. oktober 2015 14.23
n
J. P., G. L., Delo.si
J. P., G. L., Delo.si

Ljubljana - Potem ko je danes Evropska nogometna zveza (UEFA) določila/potrdila nosilce žreba parov dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji, so znani tudi potencialni nasprotniki slovenske izbrane vrste. Ples kroglic bo v nedeljo, 18. oktobra, ob 11.20 v Nyonu četi selektorja Srečka Katanca, ki je - kar je bilo jasno že dlje časa - ne bo med nosilci, naklonil Madžarsko, Švedsko, Ukrajino ali Bosno in Hercegovino.

V drugem jakostnem bobnu so poleg Slovenije še Danska (mimo nje je med nosilce švignila Madžarska), Irska in Norveška. Prvi obračuni dodatnih kvalifikacij bodo sicer na sporedu med 12. in 14. novembrom, povratne pa kmalu za tem - med 15. in 17. novembrom.

Neposredno vozovnico za euro 2016 so si poleg gostiteljice Francije zagotovile tudi še reprezentance Albanije, Anglije, Avstrije, Belgije, Češke, Hrvaške, Islandije, Italije, Nemčije, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, Severne Irske, Slovaške, Španije, Švice, Turčije in Walesa.

Znani tudi nosilci skupin na EP 2016

Pri krovni evropski nogometni organizaciji so zatem sporočili še imena nosilcev žreba skupin na evropskem prvenstvu v Franciji. Poleg gostiteljev bodo v prvem bobnu branilci naslova Španci, svetovni prvaki Nemci, v kvalifikacijah neporaženi Angleži, Portugalci in Belgijci. Žreb skupin bo 12. decembra v Parizu.

V drugem bobnu bodo Italijani, Rusi, Švicarji, Avstrijci in Hrvati, v četrtem pa zagotovo Wales, Severna Irska, Islandija in Albanija. Ostale reprezentance bodo uvrščene v bobne po dodatnih kvalifikacijah prihodnji mesec.