Bo Borussia ostala tudi brez Hummelsa?

Za nemškega reprezentančnega brailca Matsa Hummelsa se ogrevajo pri Barceloni, Chelseaju, Manchester Unitedu ...

Objavljeno
08. april 2015 15.26
SOCCER-WORLD/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dortmund - Nemški nogometni velikan Borussia Dortmund naj bi do prihodnje sezone izgubil še enega zvezdnika. Iz ekipe, ki je navduševala v zadnjih sezonah, naj bi po Mariu Götzeju in Robertu Lewandowskemu odšel tudi branilec Mats Hummels. Nemški reprezentant, ki je navduševal zlasti na lanskem SP v Braziliji, naj bi bil na seznamu želja številnih velikih klubov, med drugim Barcelone, Chelseaja in Manchster Uniteda, njegovo vrednost pa ocenjujejo na 35 milijonov evrov.

A v Dortmundu lahko za 26-letnika, ki ima pogodbo še do leta 2017, iztržijo še več. Njegov potencialni prestop je že vroča tema v nemških medijih, potem ko je za Bild dejal: »ManUnited ali nihče drug«. A je nato pozneje za Sky Sports svojo izjavo omilil. »To ne pomeni, da odhajam, le razmišljam o različnih možnostih. Ne nagibam se v nobeno določeno smer. Več bo jasnega v prihodnjih tednih,« je dejal Hummels.

Vodstvo kluba medtem zatrjuje, da branilec ostaja. »Gotovo se bomo še pogovorili z njim, da vidimo, kako bi lahko še sodelovali v prihodnosti,« je za Kicker dejal športni direktor Michael Zorc, predsednik Hans-Joachim Watzke pa je še pripomnil, da bo »odločitev o tem, kje bo Mats igral v naslednji sezoni odvisna le od Borussie.«

Hummels je v Dortmund leta 2007 prišel iz Bayerna, kjer je odigral le eno prvenstveno tekmo, nato pa zablestel pod vodstvom Jürgena Kloppa, ki ga je že kot 19-letnika postavil v začetno enajsterico in mu zaupal vse odtlej.