Bohar: Zmanjkala pika na i, a upanje ostaja veliko

Odmevi po tekmi: Mariborčani so klonili v situaciji, na katero so se pripravljali na treningih.

Objavljeno
21. avgust 2014 10.17
Tiskovna konferenca NK Maribor: Ante Šimundža, trener NK Maribor, 19.2.2014, Maribor
Š. R.
Š. R.
Maribor – Želeli so si zmago, dobili nedoločen izid, pravijo v mariborskem taboru. Na Škotskem bodo morali biti bolj odločni in se zoperstaviti tekmecu, ki mu bo krila razprla publika. Moštvo Anteja Šimundže gre v Glasgow po tako želeno uvrstitev v ligo prvakov.

»Tekma je bila težka, a vedeli smo, s kom imamo opravka. Pripravili smo se na odlično ekipo. V prvem polčasu smo se prehitro povlekli nazaj, kar nas je stalo zadetka. Trener nas je opozoril, kako se ne smemo odzvati, a na žalost se je prav to, o čemer je govoril, tudi zgodilo. Na srečo smo se hitro pobrali in izenačili rezultat. V drugem polčasu smo začeli na višji ravni, izenačili posest žoge oziroma jo celo nekoliko dvignili, Celtic pa ni imel več pravih priložnosti. Želeli smo si zmago, zmanjkala je pika na i. Toda z rezultatom moramo biti zadovoljni, saj smo iskali aktiven izid, kar končnih 1:1 tudi je. Jasno je, da gremo na gostovanje v Glasgow po napredovanje. Vsekakor ne bomo brezglavo rinili v napad, saj bo zelo pomembno ohraniti mrežo nedotaknjeno. Upanja na uvrstitev v ligo prvakov je še vedno veliko,« je misli strnil strelec Damjan Bohar.

Da je svoje igralce opozoril na nevarnosti Celtica, je potrdil tudi trener Ante Šimundža. »Prejeli smo zadetek iz situacije, na katero smo se pripravljali na treningih. Celtic je pri tem potrdil izjemno kakovost, saj nam je povzročal težave in zadel kljub naši pripravljenosti. Veseli pa me, da smo se zelo hitro vrnili in vzpostavili ravnotežje. V drugem polčasu smo na igrišču celo prevladovali, bili smo boljši. Celtic je sicer imel nekaj priložnosti, a dobro smo se postavili v obrambo in tako zadržali pozitiven rezultat. Odigrali smo dobro tekmo in iztržili rezultat, ki nam vliva upanje za povratno tekmo. Zavedamo se, da nas v Glasgowu čaka zelo zahteven dvoboj, saj bo Celtic doma še bolj nevarna ekipa. A prepričan sem, da bomo imeli na Škotskem svoje priložnosti, vprašanje je le, ali jih bomo znali izkoristiti. Vsekakor se na Otok podajamo v iskanju poti do lige prvakov,« je Šimundža prepričan, da so njegovi nogometaši sposobni velikega koraka.

Celticov trener Ronny Delia je z mešanimi občutki komentiral tekmo. »Igrali smo dobro, igralci so se trudili vseh 90 minut, ustvarjali smo si priložnosti. Izid je dober, smo v prednosti, toda lahko bi tudi zmagali,« je razmišljal 38-letni Norvežan in poudaril, da je gol v gosteh velika Celticova prednost, da pa so glede na dogodke na igrišču lahko zelo zadovoljni v obeh taborih. Celticov trener se ni veliko obremenjeval s spornimi sodniškimi odločitvami: »Na koncu je bilo za oboje enako število napak.« Maribor ni v ničemer presenetil mladega strokovnjaka, ki je prepričan, da tudi v Glasgowu ne bo igral drugače: »Igral je kompaktno, disciplinirano in organizirano.«