Bolnišnica pri Bayernu: tudi Robben in (verjetno) Lewandowski že končala sezono (VIDEO)

Nogometaši Bayerna sinoči niso zgolj izgubili v pokalnem polfinalu, temveč so na seznam poškodovanih dodali še tri imena.

Objavljeno
29. april 2015 11.19
Posodobljeno
29. april 2015 11.19
FBL-GER-CUP-BAYERN-MUNICH-DORTMUND
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

München - Nemški nogometni šampion Bayern je ne le potegnil kratko v sinočnjem polfinalnem pokalnem dvoboju z Borussio iz Dortmunda, ki je zmagala po izvajanju enajstmetrovk, temveč tudi do konca sezone bržkone ostal še brez napadalca Roberta Lewandowskega, ki je v rednem delu edini ugnal tekmečevega čuvaja mreže Mitchella Langeraka. Prav Avstralec v Borussiinih vratih je bil kriv, da je poljski reprezentant ob koncu podaljška v kazenskem prostoru padel kot pokošen, saj ga je pri izbijanju žoge nesrečno naskočil in podrl. Lewandowski je po trčenju negiben obležal na igrišču, po tekmi so ga morali prepeljati v bolnišnico, od koder pa spodbudnih vesti ni bilo.

Že igralčev agent Cezary Kucharski je po prvih opazovanjih v kliniki poudaril, da Robertovo stanje ni dobro, njegove besede pa je potrdil poljski reprezentančni zdravnik Jacek Jaroszewski, ki je razkril, da je Lewandowski poleg pretresa možganov utrpel zlom ličnice in nosnice, zaradi česar je sezone zanj morda že konec, lahko pa bi v polfinalu lige prvakov z Barcelono nastopil z zaščitno masko. Pri Bayernu informacije sicer še niso uradno potrdili.

Udarec je sinoči prejel tudi Thiago Alcantara, a naj ne bi bil vprašljiv za prihodnje dvoboje, precej slabše pa kaže Arjenu Robbnu, ki se je komajda vrnil po dolgi odsotnosti, a se ponovno znašel na seznamu poškodovanih, ki je vse daljši in ki trenerju Pepu Guardioli povzroča vedno več slabe volje. Tudi prekaljeni Nizozemec si je namreč vnovič poškodoval mišico, zdaj pa ga čaka večtedensko celjenje, s čimer bo moral tudi on izpustiti preostanek sezone.