Füllkrug junak Borussie, ki s prednostjo odhaja v Pariz

Drugo polfinalno srečanje lige prvakov je prineslo zanimivo nogometno predstavo in domačo zmago Borussie Dortmund proti PSG-ju z 1:0.
Fotografija: Takole je Niclas Füllkrug odločil prvo polfinalno tekmo s PSG-jem. Foto Thilo Schmuelgen/Reuters
Odpri galerijo
Takole je Niclas Füllkrug odločil prvo polfinalno tekmo s PSG-jem. Foto Thilo Schmuelgen/Reuters

Glavni akterji na obeh straneh so napovedovali izenačen dvoboj na štadionu Westfalen, nogometaši Borussie Dortmund in PSG-ja pa niso razočarali. V prvem polčasu so bili za bolj podjetno igro nagrajeni domačini, zelo lep gol je dosegel Niclas Füllkrug, prav zadetek reprezentančnega napadalca Nemčije pa je na koncu odločil srečanje.

V tekmo so z več želje po zadetku vstopili domačini, ki so imeli izjemno podporo s tribun razprodanega štadiona Westfalen v Dortmundu. A po uvodnih nekaj aktivnih minutah je sledilo bolj izenačeno nadaljevanje, ko se je dogajanje preselilo na sredino igrišča. Taktično računico je spremenil šele zadetek Niclasa Füllkruga v 35. minuti, ko je lepo vtekel v kazenski prostor in z močnim strelom ob bližnji vratnici z leve strani premagal Gianluigija Donnarummo. 

V drugem polčasu so Parižani bolj odločno krenili po izenačenje in bili nekajkrat zelo blizu, najbližje sta v istem napadu prišla Kylian Mbappe in Achraf Hakimi, ko sta oba zatresla vratnico, mreže pa ne. Tudi na drugi strani si je Borussia ustvarjala priložnosti, Füllkrug je bil uganka za centralna branilca PSG-ja (poškodoval se je Lucas Hernandez, zamenjal ga je Beraldo), a tudi Dortmundčani do drugega zadetka niso uspeli priti.

Kylian Mbappe je bil bolj aktiven kot denimo na prvi tekmi z Barcelono, a se je na koncu kljub temu držal za glavo. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Kylian Mbappe je bil bolj aktiven kot denimo na prvi tekmi z Barcelono, a se je na koncu kljub temu držal za glavo. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters

V zadnjih minutah juriša ni bilo, PSG ni želel tvegati drugega zadetka v svoji mreži, zato domov odhajajo z minimalnim zaostankom. Dvoboj nikakor še ni odločen, bodo pa z boljšim izhodiščem povratno srečanje čez teden dni na Parku princev otvorili rumeno-črni varovanci Edina Terzića.

Borussia Dortmund – PSG 1:0
Füllkrug 35.

Borussia: Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Sabitzer, Can; Sancho, Brandt, Adeyemi; Fullkrug.
PSG: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Hernandez, Mendes; Zaire-Emery, Vitinha, Ruiz; Dembele, Mbappe, Barcola.

 

Preberite še:

Komentarji: