Del Bosque: Boli me, ker ga moram pustiti izven ekipe

Nogometaš Fernando Torres zaradi slabe forme ni bil vpoklican v špansko izbrano vrsto za prijateljsko srečanje z Venezuelo.

Objavljeno
24. februar 2012 12.15
Posodobljeno
24. februar 2012 13.13
P. M., Delo.si
P. M., Delo.si

Madrid - Španski nogometni selektor Vicente del Bosque se je odločil, da igralca Chelseaja ne bo vpoklical za srečanje proti Venezueli. Ob tem je trener svetovnih in evropskih prvakov povedal, da hoče nagraditi igralce, ki igrajo dobro.

Seznam za evropsko prvenstvo 2012 seveda še ni dokončen, vendar se bo »el Nino« ob takih igrah in strelski formi težko do prvenstva vrnil v špansko izbrano vrsto. »Zelo ga spoštujemo in boli me, ker ga moram pustiti izven ekipe, vendar sem hotel biti pošten,« je povedal španski strateg.

Napadalec se od lanskega prestopa za 50 milijonov funtov iz Liverpoola v Chelsea sooča s težavami, saj je za modre zadel presenetljivo malo golov. V dresu Liverpoola je 28-letnik v polno zadel kar 81-krat , pri Chelseaju pa je dosedaj dosegel le 5 golov. V angleški ligi je zadnjič zadel pred petimi meseci.

Za špansko člansko reprezentanco je dosegel 27 golov, med njimi zmagovitega v finalu evropskega prvenstva 2008 proti Nemčiji, vendar je bilo lansko leto sušno, saj je mrežo zadnjič zatresel septembra 2010 na tekmi proti Lihtenštajnu.