Brečko vplačal dobitno srečko

Naši na tujem: Berić v pičle pol ure do dveh priložnosti.

Objavljeno
03. avgust 2015 01.03
Mišo Brečko,Ljubljana Slovenija 04.09..2014
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – Mišo Brečko je v dolgoletni karieri »gastarbajterja« doživel praktično vse. Spoznal je zakonitosti delovanja v najuglednejših nemških klubih, zato ga seveda ni presenetila niti selitev iz Kölna v Nürnberg. Trboveljčan je zadel v polno, saj je rokohitrsko zasukal krivuljo uspešnosti FCN.

»Saj veste, kako je: odprte so vse možnosti, četudi je opazno, kaj je najbolj logično,« nam je med enim od pogovorov v času junijske operacije Anglija odgovoril Mišo Brečko, tedaj še kapetan Kölna. Vprašanje se je glasilo, ali bo v poletnem prestopnem roku zamenjal delodajalca glede na dejstvo, da bi mu naslednje poletje potekla pogodba s »kozlički«, trener Stöger pa nanj kljub neodobravanju navijačev ni računal preveč pogosto.

V sredo je vodstvo kluba obvestil, da želi prestopiti k Nürnbergu, v petek zvečer je že zaigral v majici nekoč najboljšega kluba v Nemčiji. »Magic Mišo«, kot so ga klicali navijači Kölna, je na družbenih omrežjih dočakal številne zapise podpore in zahvale, ne nazadnje je preživel sedem let v mestu z znamenito katedralo. A to je nogomet. V petek je že navdušil 24.825 navijačev novega kluba, ki je zanj odštel Kölnu pol milijona € odškodnine. Nürnberg je še v prejšnjem kolu »pokasiral« šest golov na gostovanju v Freiburgu, tokrat je na štadionu, ki je leta 2006 gostil tudi mundial, padel Heidenhiem, ki je bil v 1. kolu boljši od 1860 Münchna.

Mišo je dobil, kar je želel: pred ključnim delom kvalifikacij za euro 2016 bo očitno ujel poln delovni ritem. Ob tem je dočakal topel sprejem in v novo zgodbo krenil zmagovito – na loterijskem žrebanju je vplačal dobitno srečko ...

Konec tedna je spet opozoril nase tudi Robert Berić. Krčan je resda igral le pol ure prvenstvenega derbija med Salzburgom in Rapidom, kar pa je bilo logično. Trener Zoran Barišić je odpočil ključne adute pred torkovim gostovanjem v Amsterdamu (prva tekma 2:2). Tudi to je bilo dovolj, da si je lani drugi strelec DP priigral dve sijajni priložnosti za gol, ki pa jih ni oplemenitil z golom ... Rapid je kljub temu slavil zmago na Solnograškem.