Bubka bo novembra obiskal Slovenijo

Podpredsednik Mednarodne atletske zveze Sergej Bubka bo med 7. in 9. novembrom obiskal Slovenijo.

Objavljeno
21. oktober 2013 20.32
ap Russia Athletics Worlds
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Gregor Benčina je potrdil, da bo Slovenija med 7. in 9. novembrom gostila nekdanjega odličnega skakalca s palico in zdajšnjega podpredsednika Mednarodne atletske zveze Sergeja Bubko.

»S potrditvijo svojega prihoda v Slovenijo je Bubka gotovo izkazal posebno spoštovanje slovenski atletiki. Obisk vsekakor želimo izkoristiti predvsem za okrepitev produktivnega sodelovanja AZS z IAAF. Poleg tega pa AZS v okviru njegovega obiska pripravlja tudi številne dogodke, na katerih je Bubka že potrdil svojo prisotnost. S tem želimo bogate atletske izkušnje, nasvete in znanje, ki jih ukrajinski zvezdnik prinaša s svojim prihodom, deliti tudi s širšo javnostjo,« je dejal Benčina.

Sergej Bubka je najuspešnejši skakalec s palico v zgodovini, v svoji karieri osvojil šest zaporednih naslovov svetovnega prvaka in en naslov olimpijskega prvaka (Seul 1988), poleg tega pa je kar 35-krat izboljšal svetovni rekord.

Trenutno je podpredsednik Mednarodne atletske zveze, predsednik Olimpijskega komiteja Ukrajine in tudi član izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja.