V stavniški aferi omenjeni tudi Buffon, Cannavaro in Gattuzo

Italijanski nogometni zvezdniki sicer niso neposredno sodelovali pri nameščanju izidov, a naj bi bili »zasvojeni« s stavami.

Objavljeno
28. december 2011 11.24
Posodobljeno
28. december 2011 12.05
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Rim - Italijo po nekaj letih zatišja pretresa nova velika nogometna afera, saj so preiskovalci pred dnevi sprožili obsežno preiskavo zoper osebe, ki so osumljene nameščanja izidov.

Največjo pozornost so namenili tekmam v seria B, izjema pa ni niti elitno domače prvenstvo, saj naj bi bili dogovorjeni izidi na obračunih Lecce - Lazio ter Lazio - Genova. Aretirali so že vsaj 17 oseb, med njimi so tudi nogometaši in agenti.

Precej prahu je dvignila izjava nekdanjega vratarja v serie A Nikole Santonija, ki je ob zaslišanju omenil tudi zimzelenega člana AC Milana Gennara Gattuza, nekdanjega kapetana italijanske reprezentance Fabia Cannavara in vratarja Juventusa Gianluigija Buffona.

Slavna trojica naj sicer ne bi bila neposredno vpletena v nameščanje izidov, a so po besedah Santonija, na določene tekme stavili izjemno visoke vsote, verjetno so imeli ob tem tudi notranje informacije. »Buffon mesečno v stave vloži med 100.000 in 200.000 evrov, podobne vsote prispevata tudi Gattuzo in Canavarro. Oni so pravi odvisniki od stav,« je preiskovalcem pojasnjeval Santoni.

Že pred dnevi je krivdo priznal nekdanji kapetan Atalante Cristiano Doni, ki je sodeloval pri nameščanju izida na obračunu Atlante in Piacenza v serie B.