C. Ronaldo zadel s peto, Messi iz prostega strela

Minuli konec tedna sta na španskih nogometnih zelenicah blestela Lionel Messi in Cristano Ronaldo, ki sta zabila izjemna gola.

Objavljeno
27. februar 2012 11.41
Posodobljeno
27. februar 2012 12.02
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Špansko nogometno prvenstvo je po mnenju trenerja Barcelone Pepa Guardiole že odločeno, saj je kljub zmagi nad Atleticom Madridom (2:1) izjavil, da jim do konca sezone »ne bo uspelo ujeti tekmecev iz Madrida«. Tudi »galatiki« so v 24. kolu zabeležili novo zmago, saj so z izjemnim zadetkom Cristiana Ronalda z 1:0 odpravili Rayo Vallecano in imajo sedaj pred Barcelono debelih 10 točk prednosti. Zvezdnik reala je zabil že svoj 29. gol na 24 tekmah.

»Ne bo nam uspelo pravočasno nadoknaditi točkovnega zaostanka za Realom, kar pomeni, da ne bomo osvojili španskega prvenstva. Kljub temu se ne bomo predali, saj se bomo še naprej borili na prav vsaki tekmi,« je po novi zmagi svojih varovancev z izjavo presenetil katalonski strateg.

Tudi njegov kolega na klopi galaktiov po zmagi nad Rayo ni bil zadovoljen, saj se je Jose Mourinho pritoževal nad majhnim številom navijačev Reala. »Smo vodilno moštvo lige, a nas v Madridu spodbuja le manjše število navijačev. Proti Getafeju je bilo to število 300, tokrat pa le 30,« je v svojem slogu bentil »The Special One« in hkrati tudi priznal: »Roya je odigrala fantastično tekmo in bi si zaslužila vsaj točko.«

Zadetka C. Ronalda in Messija si lahko ogledate v spodnjih videoposnetkih