Capello: Hodgsona čaka težka naloga

Nekdanji selektor angleške nogometne reprezentance Fabio Capello je svojega naslednika opozoril, da mu ne bo lahko.

Objavljeno
04. maj 2012 13.16
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Angleška nogometna reprezentanca bo na prihajajočem evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini nastopila pod vodstvom novega selektorja Roya Hodgsona. O tem, kakšna naloga ga čaka, je za Times spregovoril tudi njegov predhodnik Fabio Capello.

»Roy je pred velikim izzivom, saj bo moral v kratkem času svojim varovancem vcepiti zmagovalno mentaliteto, kar ne bo lahko. Od igralcev ne moreš vedno pričakovati najboljših predstav, saj so nekateri poškodovani, drugi izven forme, tretji nezadovoljni s svojim položajem v klubu, spet drugi pa imajo težave s trenerjem,« je povedal Capello, ki mu njegov naslednik ni tuj.

»Poznam ga še iz časov, ko je bil trener v Italiji, poleg tega sva se v zadnjih letih pogosto videla. Verjamem, da je dober in izkušen trener ter mu želim vse dobro v njegovi prihodnosti,« je dejal italijanski trener, ki verjame, da njegovo delo na klopi Anglije ni bilo slabo. »Zadovoljen sem s svojim delom za angleško reprezentanco, za katero upam, da bo ena izmed najboljših ekip na evropskem prvenstvu. Če se bodo stvari odvijale po mojih željah in bodo rezultati dobro, bodo ljudje lahko spoznali, da sem dobro opravil svoje delo,« še dodaja Capello.

Angleški nogometaši bodo na evropskem prvenstvu nastopali v skupini D, v kateri so še Ukrajina, Švedska in Francija.