Carles Puyol ostaja v Barceloni, toda v strokovnem štabu

Legendarni španski branilec bo odslej pri katalonskem velikanu opravljal vlogo pomočnika športnega direktorja.

Objavljeno
30. maj 2014 18.39
reut*Carles Puyol
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - Španski nogometni zvezdnik Carles Puyol, ki je moral zavoljo dolgotrajne poškodbe kolena pri 36 letih končati športno pot, je hitro našel novo službo. Ostal bo zvest nogometu in ostal bo zvest tudi Barceloni, pri katerih si je kot igralec kruh služil dolgih 15 let in v tem času zbral 593 nastopov v katalonskem dresu, odslej pa bo del strokovnega štaba v klubu, deloval bo kot pomočnik športnega direktorja Andonija Zubizarrete.

»Najprej potrebujem nekaj časa za počitek in nadaljevanje rehabilitacije kolena, a se res veselim. Navdušen sem nad novim izzivom,« je poudaril legendarni branilec, iz kluba pa so sporočili: »Imenovanje Puyola pomeni, da smo enega največjih kapetanov v naši zgodovini zadržali v klubu.«

Zubizarreta pa je pojasnil, da bo njegov novi asistent deloval predvsem pri projektih na področjih marketinga, financ in igralske »tržnice«. »Blizu bo ekipam vseh selekcij, to bo zanj edinstvena priložnost. Že pred leti smo se pogovarjali o tem, kaj bi bilo zanj po končani športni poti najbolje. Prepričan sem, da smo zanj našli optimalno rešitev,« je poudaril športni direktor kluba.