CAS zavrnil Boco, »argentinski obračun stoletja« jutri bo (VIDEO)

Pri moštvu Boca Juniors so prepričani, da bi morali lovoriko v pokalu libertadores osvojiti brez boja.
Fotografija: Navijači obeh moštev so že preplavili ulice Madrida. FOTO: Susana Vera/Reuters
Odpri galerijo
Navijači obeh moštev so že preplavili ulice Madrida. FOTO: Susana Vera/Reuters

Madrid – Mednarodno športno arbitražno razsodišče (CAS) v Lozani je zavrnilo hitro obravnavo pritožbe argentinskega moštva Boca Juniors glede povratne finalne tekme pokala libertadores z velikim rivalom River Platejem, kar pomeni, da bodo jutrišnji derbi, mnogokrat označen za »argentinski obračun stoletja«, na nevtralnem igrišču Santiago Bernabeu v Madridu (ob 20.30) vendarle izpeljali.


Boca: Tekme sploh ne bi smelo biti


Pri Boci so se pritožili zaradi odločitve južnoameriške zveze Conmebol glede termina in prizorišča povratnega dvoboja. Prepričani so namreč, da bi morali laskavo trofejo dobiti brez boja in da druge tekme sploh ne bi smelo biti, saj je za selitev prizorišča kriv izključno River, njegovi navijači so namreč napadli Bocin klubski avtobus. Conmebol je sprva povratni dvoboj dvakrat preložil, nato pa preselil na nevtralni teren.


Arbitražni postopek se nadaljuje


S CAS so danes sporočili, da so včeraj prejeli pritožbo z zahtevo po diskvalifikaciji moštva River Plate iz tekmovanja in po prednostni obravnavi primera in uvedbi začasnih ukrepov. CAS je hitro obravnavo zavrnil in v sporočilu za javnost zapisal še, da bo ostale zahteve v pritožbi pritožbena komisija obravnavala pozneje, arbitražni postopek pa se nadaljuje. Prva finalna tekma se je končala brez zmagovalca, z 2:2.

Preberite še:

Komentarji: