Če bi bil finale, bi CR7 stisnil zobe (VIDEO)

Morda bi se Realova vrhunska priložnost v 82. minuti razpletla drugače, če bi bil pred Hartom namesto Pepeta Ronaldo.

Objavljeno
27. april 2016 12.01
SOCCER-CHAMPIONS-MCI-REA/
J. P.
J. P.

Manchester - Na sinočnji prvi polfinalni tekmi nogometne lige prvakov na štadionu Etihad med domačim Manchester Cityjem in Realom Madridom, ki se je končala brez zmagovalca in brez zadetkov, je manjkal prvi zveznik, portugalski ostrostrelec v vrstah »galaktikov« Cristiano Ronaldo. Klubska zdravniška služba se je strinjala, da bi bilo zaradi nategnjene zadnje stegenske mišice nesmiselno tvegati, zato ni trener Zinedine Zidane Ronalda, ki ga bolečina še vedno ovira pri igranju, posedel niti med rezerviste.

»Glejte, če ne bi šlo za polfinalno, temveč za finalno tekmo, bi stisnil zobe in zagotovo poizkusil. Tako pa bom raje počakal na prihodnji dvoboj, saj še vedno čutim bolečino,« je bil kratek in jedrnat CR7, Realov »minister za zunanje zadeve« Emilio Butragueño pa je pripomnil: »Trenutno stanje od nas zahteva previdnost, zato smo se odločili, da ga še ne pošljemo v ogenj. Žal. Polfinale zahteva dve tekmi, upam, da se bo vse srečno izteklo.«

Brez Portugalca je bil »beli balet«, ki je bil sicer malenkostno več pri žogi (52 %) in si tudi privoščil kanček več priložnosti (streli v okvir vrat 3:2), n»Nehvaležno je govoriti o igralcih, ki jih ni zraven, raje se pogovarjajmo o tistih, ki so v pogonu. Vsem pa je jasno, kako pomemben je Cristiano za našo zasedbo, ker je odličen strelec. Brez njega je težje igrati,«eučinkovit.  je priznal tudi Realov nemški zvezni igralec Toni Kroos.

Morda bi bil tudi končni izid tekme drugačen, če bi se v 82. minuti v res izjemni priložnosti znašel Ronaldo namesto Pepeta, ki je bil po podaji iz kota iz oči v oči, na manj kot metru, z domačim čuvajem mreže Joejem Hartom, ki pa je njegov poskus refleksno ubranil in bil naposled najzaslužnejši, da bo City na povratni obračun, ki bo prihodnjo sredo na štadionu Santiago Bernabeu, odnesel aktiven, ugoden rezultat.

Brez Silve v povratnem dvoboju

Cityjev španski napadalno usmerjeni zvezni igralec David Silva bo moral izpustiti povratni obračun v Madridu, potem ko si je v dvoboju z Garethom Balom (ta si je za prekršek prislužil rumen karton) poškodoval vez v podkolenskem zgibu, zaradi česar je moral v 40. minuti z igrišča, nadomestil pa ga je nigerijski napadalec Kelechi Iheanacho. Trener Cityja Manuel Pellegrini, ki ima na seznamu poškodovanih tudi Yayo Toureja (stegenska mišica), je potrdil, da na Španca na štadionu Santiago Bernabeu ne bo mogel računati.