Čehi premočni predvsem po odmoru

Slovenski šampioni v dvoranskem nogometu, igralci mariborskega Proena, so z 1:4 pokleknili pred Chrudimom.

Objavljeno
24. november 2016 23.47
J. P.
J. P.

Maribor - Po uvodni visoki zmagi nad Ekonomcem iz Kragujevca (6:2) so slovenski šampioni v dvoranskem nogometu, igralci mariborskega Proena, v današnjem drugem dvoboju skupine C šestnajstine finala lige prvakov pred 1000 navijači v domači dvorani Tabor pokleknili pred češkim Chrudimom, ki je bil - predvsem po zaslugi prepričljivejše igre v drugem polčasu - boljši s 4:1 (1:1). V soboto ob 21. uri čaka varovance trenerja Roberta Grdovića še zadnji obračun z doslej neporaženim madridskim Interjem, ki je bil v današnjem prvem obračunu z 8:1 boljši od Ekonomca.

Častni zadetek za gostitelje turnirja je v zadnji minuti prvega polčasa po podaji kapetana Mateja Fiderška prispeval Irnes Škorić. Takoj po odmoru pa hladna prha za Mariborčane, po tekmečevem napadu je namreč vratar Damir Puškar žogo ujel pred golom, jo z eno roko pritisnil ob tla, mimo je pritekel Max, mu jo izbil iz rok in goste spet popeljal v vodstvo. Poraženci so zadnjih deset minut poskusili tudi brez vratarja, kar pa ob čvrsti Chrudimovi obrambi ni obrodilo sadov. Na zaključni turnir se bo sicer uvrstil zgolj zmagovalec mariborskega tekmovanja.

Proen Maribor : Chrudim 1:4 (1:1)

Strelci: 0:1 - Zaruba (5.), 1:1 - Škorić (20.), 1:2 - Max (21.), 1:3 - Rešetar (22.), 1:4 - Zaruba (39.).

Proen Maribor: Puškar, Jandrić, Kraljič, Salkunić, Čeh, Totošković, Fetić, Fras, Legčević, Fideršek, Pavić, Hasanbegović, Grušovnik, Škorić.

Chrudim: Zaruba, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Carlos, Lukas, Ricardinho, Rešetar, Slovaček, Felipe, Ždansky.