Celjani niso izkoristili prednosti domačega terena

Slovenski prvaki na tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti nogometašem Moldeja izgubili z 1:2.
Fotografija: Mitja Lotrič je dosegel edini gol za Celjane. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Mitja Lotrič je dosegel edini gol za Celjane. FOTO: Tadej Regent

Celje – Nogometaši Celja so v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov danes na štadionu Z'dežele pred praznimi tribunami gostili igralce Moldeja in izgubili z 1:2 (1:0). Norvežani so se izkazali za precej trši oreh, kot so bili pred tednom tekmeci iz Dundalka, ki so pred varovanci Dušana Kosića v Budimpešti klonili z 0:3.

Slovenski prvaki so računali,, da bodo izkoristili prednost domačega terena in se še za korak približali sanjskemu nastopu v skupinskem delu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Po prvem polčasu jim je kazalo zelo dobro, saj so z golom kapetana Mitje Lotriča v 38. minuti prešli v vodstvo z 1:0. S takšno prednostjo so odšli tudi na odmor.

Toda podobne načrte so imeli tudi Skandinavci, ki niso vrgli puške v koruzo. Kako močni so, kaže tudi njihova visoka zmaga v uvodnem krogu kvalifikacij, v katerem so kar s 5:0 odpravili nogometaše finskega moštva KuPS iz Kuopia. Napadi Norvežanov so obrodili sad v 57. minuti, ko je po slabem posredovanju domačega vratarja Matjaža Rozmana rezultat poravnal Etzaz Hussain.

»Vikingi« so še naprej pritiskali in se znova objemali sedemnajst minut pozneje, ko je v polno zadel še Leke James. Celjani so se v nadaljevanju trudili, da bi nadomestili zaostanek, toda izenačujočega zadetka niso več dosegli. Zmage in napredovanja v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov so se veselili Norvežani, Kosićevi izbranci pa bodo pot na mednarodni sceni nadaljevali v kvalifikacijah za evropsko ligo.



 

Preberite še:

Komentarji: