Celjani v finale pokala Hervis šele po seriji 11-metrovk, Maribor zanesljivo

V finalu pokala Hervis, ki bo an sporedu 23. maja, se bodo pomerili nogometaši Celja in Maribora.

Objavljeno
18. april 2012 16.37
Posodobljeno
18. april 2012 16.37
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Po povratnih polfinalnih tekmah sta že znana oba finalista pokala Hervis. Nogometaši Celja so se po izidu 1:1 ob koncu rednega dela proti Šenčurju izvlekli šele po streljanju 11-metrovk, Maribor je z enakim izidom kot na prvi tekmi (4:2) premagal velenjski Rudar.

Prva tekma med Celjem in Šenčurjem se je na Gorenjskem končala z 1:1, potem ko so Celjani izenačlili šele v 86. minuti. Podoben scenarij je sledil na povratni tekmi. Prvi polčas je minil brez zadetkov, v drugem pa je Šenčur v 57. minuti v vodstvo popeljal Albin Kotnik.

Gorenjski drugoligaš je bil že na pragu uvrstitve v finale, ko so v zadnji minuti rednega dela Celjani izenačili z 18-letnim Andražem Žurejem in izsilili podaljšek. Ta se je končal brez golov, finalista pa so odločili šele streli z 11 metrov, le nekoliko več zbranosti pa je v finale popeljalo Celjane. Odločilni strel je zadel Tadej Kotnik.

Mariborčani še tretjič uspešni proti Velenjčanom

Maribor je bil z eno nogo v finalu že po prvi tekmi, saj je že v gosteh slavil s 4:2. Z enakim izidom je zmagal tudi v Ljudskem vrtu in se zanesljivo uvrstil v finale, kjer je lani izgubil proti Domžalam.

Varovanci Darka Milaniča so se sicer še tretjič v tednu dni pomerili z Velenjčani in še tretjič zmagali. Toda tekma z Rudarjem je pokazala, da so Mariborčani močni le, ko so stoodstotno zbrani.

Prvo opozorilo je prišlo v že v osmi minuti, to je bil prvi strel gostov na gol. Rajko Rotman je prišel do strela, z 20 metrov je meril natančno in zadel pod prečko. Izenačenje je prišlo minuto kasneje, Robert Berić se je znašel na levi strani, streljal proti golu, žoga pa je zletela v nasprotni kot. Za vodstvo vijoličastih je poskrbel Etien Velikonja. Berić je opravil veliko delo, z asistenco poskrbel, da se je Velikonja znašel pred vratarjem Gregorjem Finkom ter ga ugnal. Za učinkovitost v prvem polčasu je poskrbel Denis Klinar, ki je v kazenskem prostoru z glavo žogo poslal v mrežo, s tem pa Velenjčanom ohranil nekaj možnosti za napredovanje, piše STA.

V drugem polčasu je ritem igre padel, akcij je bilo manj. Ob koncu tekme so gostom pošle moči, kar so Mariborčani izkoristili za dva zadetka. V 81. minuti je Velikonja potrdil izjemno učinkovitost v spomladanskem delu, ko je po predložku Milca žogo po tleh poslal v velenjsko mrežo. Za zmago in potrditev napredovanja je poskrbel Marcos Tavares, ki je iz bližine spretno ugnal vratarja Finka.

Pokal Hervis, povratni tekmi polfinala:

Celje - Garmin Šenčur 8:7 (1:1, 1:1, 0:0)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 2000, sodniki: Balažič (Šmarje - Sap), Ul (Maribor) in Kogej (Idrija).
* Strelca: 0:1 A. Kotnik (57.), 1:1 Žurej (90.).
* Celje: M. Kotnik, Krajcer, Krljanović, Bezjak, Bakarić (od 46. Verbič), Škafar, Gaber (od 78. T. Kotnik), Gobec, Centrih, Moćić (od 60. Žurej), Medved.
* Garmin Šenčur: Šmajd, Babič (od 65. Košnik), Aljančič, Kern, Ajdovec, Rant Roos, Brezarič (od 71. Sviben), A. Kotnik, Božičič, Pavlin (od 90. Čatić), Bunderla.
* Rumeni kartoni: Verbič; Božičič, Bunderla.
* Rdeč karton: /.

Maribor - Rudar 4:2 (2:2)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev: 1500, sodniki: Perič (Kranj), Vukan (Apače), Šinkovec (Begunje).
* Strelci: 0:1 Rotman (8.), 1:1 Berić (9.), 2:1 Velikonja (18.), 2:2 Klinar (37.), 3:2 Velikonja (81.), 4:2 Tavares (90.).
* Maribor: Pridigar, Milec, Vidović, Rajčević, Viler, Ibraimi, Mertelj, Lesjak (od 72. Filipović), Cvijanović, Berić (od 64. Tavares), Velikonja (od 90. Volaš).
* Rudar: Fink, Dedić, Novaković, Stojnić, Rotman, Žinko, Tolimir, Klinar (od 89. Purišić), Rošer, Trifković (od 88. Bizjak), Majcen (od 87. Podlogar).
* Rumeni kartoni: Ibraimi, Milec; Novaković.
* Rdeč karton: /