Cerezo: Jan Oblak ni naprodaj

Predsednik Atletica pravi, da Manchester United ni poslal ponudbe za slovenskega vratarja in da je tudi ne bi sprejeli.

Objavljeno
29. julij 2015 01.41
Miho Dobrašin, sodelavec
Miho Dobrašin, sodelavec
Madrid – V letošnjem prestopnem roku so vroči vratarji. Iker Casillas je odšel k Portu, pri Realu naj bi ga zamenjal David de Gea, njegovo mesto pri Manchester Unitedu naj bi zapolnil Jan Oblak ... A Atletico Madrid (še) ni prejel ponudbe »rdečih vragov« za Oblaka. Poleg tega pa 22-letni slovenski vratar ni naprodaj, je za Delo povedal 67-letni predsednik španskega nogometnega kluba Enrique Cerezo.

»Nismo prejeli ponudbe Manchester Uniteda ali katerega koli drugega kluba. Oblak je mlad in fantastičen vratar, ki ima z našim klubom sklenjeno pogodbo, veljavno še veliko let,« je rekel Cerezo v Los Angeles de San Rafaelu, mestu, ki je 70 kilometrov oddaljeno od Madrida in v katerem se moštvo pripravlja za prihodnjo sezono.

Španski mediji so zadnje tedne poročali, da je Manchester United ponudil Atleticu 28 milijonov evrov za Oblaka, da bi nadomestil 24-letnega Davida de Geo, ki naj bi postal novi vratar Reala. Uprava kreljevskega kluba je prodala Ikerja Casillasa Portu, da bi ustvarila prostor za de Geo. »Ne razmišljamo o prodaji Oblaka, saj je pomemben del moštva in se s svojimi soigralci posveča pripravam,« je povedal Cerezo ob umetnem jezeru v pripravljalnem taboru. Mesto brez kavarn, bolnišnic, šol in drugih zgradb leži sredi doline, obdane z rjavimi griči, šest kilometrov stran od avtoceste, zgradil pa ga je nekdanji sporni predsednik Atletica Jesus Gil. Njegov sin Miguel Angel, izvršni direktor kluba, vsako leto sem pripelje igralce in morda se bodo tu kmalu začeli pripravljati tudi španski reprezentanti v drugih športih. Tu stojijo hiše ljudi, ki uživajo v miru, igralci pa ne morejo najti nobene druge dodatne ponudbe, tudi če bi si je želeli.

Oblak je bil tu že prejšnje poletje, potem ko je Atletico plačal Benfici 16 milijonov evrov, najvišji znesek za vratarja v zgodovini španske lige. Lani je sedel na klopi večino sezone, nato pa se je v 22. minuti osmine finala lige prvakov proti Bayerju poškodoval 31-letni vratar Miguel Angel Moya in Oblak je zagospodaril v prostoru med vratnicama.

»Imamo dobre vratarje in videli bomo, kako se bo odločil Simeone,« je povedal Cerezo, medtem ko so bili vratarji na popoldanskem počitku v hotelu Nayade s tremi zvezdicami. Nasproti hotela je telovadnica, kamor se igralci odpravijo po jutranjem teku ob 7. uri in 45 minut. Temperatura je tu nekoliko nižja kakor v Madridu, kjer že več tednov presega 40 stopinj Celzija.

Na tekmi, ki so jo odigrali za trening ob 18. uri in 30 minut zvečer in se je končala z rezultatom 0 : 0, je bil Oblak v zasedbi, ki se je zdela kakor prvo moštvo. »Mlad je še, biti mora potrpežljiv,« ponavlja Cerezo. Več deset navijačev, predvsem starši z majhnimi otroki, čaka pred hotelom, da bi se pojavili igralci ali trener in jim podpisali drese ali se fotografirali z njimi. Evforije je nekoliko manj kakor lani, ko je Atletico postal španski prvak po dvajsetih letih.

»Letos se bomo še naprej borili v vseh tekmovanjih. Naš cilj je tretje mesto in čim višja uvrstitev v ligi prvakov in pokalu,« pravi predsednik. »Mislim, da smo se pri prestopih dobro odrezali. Zdaj so na vrsti igralci,« sporoča Cerezo.