City ima težave s Hartom in ruskimi navijači

V Manchester Cityju so po nekaj katastrofalnih posredovanjih pred tekmo s CSKA prvemu vratarju odredili počitek.

Objavljeno
04. november 2013 21.21
Russia Soccer Champions League
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Angleški reprezentančni vratar Joe Hart bo jutrišnjo tekmo lige prvakov med Manchester Cityjem in moskovskim CSKA spremljal na klopi. Po par hudih napakah v tej sezoni ga je trener Manuel Pellegrini zamenjal s Costelom Pantilimonom že na zadnji prvenstveni tekmi z Norwichem, ki so jo dobili s kar 7:0.

Drugi vratar bo prvič dobil priložnost tudi v ligi prvakov, Pellegrini pa je Hartu odredil počitek. »Ne vem še, kdaj se bo vrnil v ekipo. Nujno si mora odpočiti. V zadnjih dveh letih in pol je igral praktično na vseh tekmah. Kako bo z njim v prihodnosti, bomo videli,« je povedal Pellegrini.

Na tekmi s CSKA bo manjkal tudi Stevan Jovetić, ki si je minuli teden poškodoval mečnico, Vincent Kompany ima težave z dimljami. Pellegrini je tudi zavrnil namigovanja o slabi pripravljenosti Španca Alvara Negreda, ki ga je na zadnji tekmi zamenjal ob polčasu. »Z njim je vse v redu. Igral je le 45 minut, ker je tri dni prej igral 115 minut,« je zatrdil Pellegrini.

Navijači CSKA spet razgrajajo

City je v skupini D CSKA na prvi tekmi že premagal z 2:1, a je zmago zasenčil rasistični napad navijačev na nogometaša Slonokoščene obale Yayo Toureja. Oponašanje opičjih glasov je Toure po tekmi označil za »neverjetno in zelo, zelo žalostno« ter celo predlagal, da bi temnopolti igralci bojkotirali SP 2018 v Rusiji.

Pellegrini se je pred novim obračunom nadejal, da so se Rusi iz incindenta s Tourejem kaj naučili. »Navijači so naredili veliko napako. Ne vem, zakaj je to klub v začetku zanikal. A UEFA se je odzvala pravilno in jim namenila zasluženo kazen,« je komentiral Čilenec. Evropska nogometna zveza je namreč moskovski klub kaznovala z zaprtim delom tribune na naslednji domači tekmi v ligi prvakov, ko bo na štadionu Himki gostoval Bayern München.

A očitno to ni zaleglo. Kot poročajo ruski mediji, so danes v Københavnu aretirali šest navijačev kluba CSKA, ki so bili namenjeni na tekmo v Manchester. Zaradi njihovega nasilnega vedenja je moral pilot celo zasilno pristati na Danskem, kjer je razgrajače aretirala policija.